Thursday, September 24, 2009

Έκλεισε το deal Motor Oil – Shell

Έκλεισε το deal Motor Oil – Shell


Μετά από δύο μήνες σκληρών διαπραγματεύσεων η ελληνική αγορά καυσίμων αποκτά τον νέο μεγάλο “παίκτη” της με την πολύκροτη ολοκλήρωση της εξαγοράς του δικτύου της Shell από την Motor Oil.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Motor Oil ήρθε σε συμφωνία με τη Shell Overseas Holdings Ltd προκειμένου να αποκτήσει τις δραστηριότητές της στην Ελλάδα που αφορούν:

- τη διακίνηση και εμπορία καυσίμων μέσω του δικτύου των 700 περίπου πρατηρίων καυσίμων που φέρουν το σήμα της,

- τις συνοδευτικές ιδιόκτητες αποθηκευτικές εγκαταστάσεις καυσίμων συνολικής χωρητικότητας 137.000 κ.μ. (Καλοχώρι, Αμφιλοχία, Πέραμα, Χανιά, Αλεξανδρούπολη, Ρόδος),

- την ανάμιξη και παρασκευή λιπαντικών στις εγκαταστάσεις στο Πέραμα,

- την αποθήκευση και διανομή χημικών,

- το 49% της εμπορίας αεροπορικών καυσίμων.

Η μεταβίβαση των εν λόγω δραστηριοτήτων θα πραγματοποιηθεί μέσω της απόκτησης του 100% των μετοχών
της εταιρείας Shell Hellas A.E. η οποία, μετά την ολοκλήρωση της αναδιοργάνωσης που υφίσταται και ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη, θα ενσωματώνει τις δραστηριότητες αυτές. Το υπολοιπόμενο 51% της εμπορίας αεροπορικών καυσίμων θα παραμείνει υπό τον έλεγχο της Shell Overseas Holding Ltd. Η δραστηριότητα της εμπορίας λιπαντικών με το εμπορικό σήμα Shell δεν αποτελεί μέρος της ως άνω περιγραφόμενης συμφωνίας.

Η αξία της συναλλαγής θα ανέλθει σε 219,1 εκατ. ευρώ.

Παράλληλα συμφωνήθηκε η διατήρηση του εμπορικού σήματος της Shell στα πρατήρια καυσίμων που αποτελούν αντικείμενο της συναλλαγής για περίοδο τουλάχιστον 5 ετών.

Επιπρόσθετα, η Motor Oil (ΕΛΛΑΣ) Α.Ε. ήρθε σε συμφωνία με τη Shell Gas (LPG) Holdings BV για τη μεταβίβαση από την τελευταία του 100% των μετοχών της Shell Gas A.E.B.E. Υγραερίων, εταιρείας μέσω της οποίας ο Όμιλος Shell δραστηριοποιείται στον κλάδο του υγροποιημένου αερίου στην Ελλάδα.

Η αξία της συναλλαγής θα ανέλθει σε 26,5 εκατ. ευρώ.

Σημειώνεται ότι οι προαναφερθείσες συμφωνίες τελούν υπό την έγκριση των αρμόδιων εποπτικών αρχών και των επιτροπών ανταγωνισμού.

capital.gr

No comments:

Share |