Monday, August 24, 2009

UBS: Αναβαθμίζει τις εκτιμήσεις για τα EPS των ελληνικών τραπεζών

UBS: Αναβαθμίζει τις εκτιμήσεις για τα EPS των ελληνικών τραπεζών


Μετά την Deutsche Bank η οποία με έκθεσή της στις 20 Αυγούστου έθετε υψηλότερες τιμές-στόχους για έξι τραπεζικές μετοχές και η UBS θέτει νέες τιμές-στόχους για τις τράπεζες.

Σε σχετική της έκθεση με ημερομηνία 24 Αυγούστου η UBS προβλέπει βελτίωση των εσόδων με παράλληλη αύξηση των απομειώσεων για τις ελληνικές Τράπεζες.

Σύμφωνα με τον ελβετικό οίκο, τα έσοδα των ελληνικών τραπεζών είδαν, κατά πάσα πιθανότητα, τα χαμηλά τους στο α’ τρίμηνο του 2009. Όπως τονίζει οι πιέσεις στις προθεσμιακές καταθέσεις δείχνουν να υποχωρούν, η χρηματοδότηση καθίσταται περισσότερο προσιτή, ενώ η ανατιμολόγηση δανείων καθώς και το euribor -το οποίο υποχωρεί- θα ωφελήσει την πλειονότητα των τραπεζών.

Επιπλέον, η UBS προβλέπει πως οι απομειώσεις για τις περισσότερες ελληνικές τράπεζες ενδέχεται να φτάσουν στις 175 μονάδες βάσης, κατά μέσο όρο, συμπληρώνοντας ότι αναμένεται να παραμείνουν αυξημένες για την επόμενη διετία.

Για το σύνολο του κλάδου πάντως εκτιμά ότι τα καθαρά κέρδη θα είναι ενισχυμένα κατά 20% σε τριμηνιαία βάση (παρά τις υψηλότερες απομειώσεις), ενώ παράλληλα προσθέτει πως τα μεγέθη των Alpha Bank και Πειραιώς είναι πιθανό να ξεπεράσουν τις συγκλίνουσες προβλέψεις. «Η θετική δυναμική της κερδοφορίας μας οδηγεί στο να αναβαθμίσουμε τις εκτιμήσεις για τα κέρδη ανά μετοχή κατά 30%» τονίζει η UBS.

Επιπρόσθετα, αναπροσαρμόζει τις τιμές – στόχους για να αποτυπώσει τις αναβαθμισμένες τις εκτιμήσεις για τα κέρδη ανά μετοχή του κλάδου, ενώ αναβαθμίζει την Πειραιώς σε «buy», συμπληρώνοντας ότι η Alpha Bank παραμένει η «προτιμώμενη επιλογή της» από την ελληνική αγορά.

Αναλυτικά η UBS θέτει τις τιμές-στόχους ως εξής:

* Για την Alpha Bank θέτει νέα υψηλότερη τιμή-στόχο στα 13 ευρώ, από τα 9,5 ευρώ, ενώ διατηρεί τη σύσταση "buy". Για τα μεγέθη της Alpha Bank σημειώνει ότι αναμένει καθαρά κέρδη στα 199 εκατ. ευρώ για το εξάμηνο και 113 εκατ. ευρώ σε επίπεδο β΄ τριμήνου (εκτιμώντας πως θα είναι ένα "σχετικά καλό τρίμηνο") στον απόηχο της βελτίωσης των καθαρών εσόδων από τόκους και προμήθειες, των ισχυρών εσόδων από συναλλαγές, της διακράτησης του κόστους και των σταθεροποιημένων απομειώσεων.

* Για την Τράπεζα Πειραιώς θέτει νέα υψηλότερη τιμή-στόχο στα 12,8 ευρώ, από τα 7,8 ευρώ προηγουμένως, αναβαθμίζοντας τη σύσταση, όπως προαναφέρθηκε, σε "buy". Αναφερόμενη στα επικείμενα αποτελέσματα σημειώνει ότι προβλέπει καθαρά κέρδη ύψους 119 εκατ. ευρώ για το εξάμηνο και κέρδη 67 εκατ. ευρώ για το β΄τρίμηνο, σημαντικά βελτιωμένα σε σχέση με το α΄ τρίμηνο του έτους.

* Για την Εθνική Τράπεζα θέτει νέα υψηλότερη τιμή-στόχο στα 24 ευρώ, από τα 19,9 ευρώ προηγουμένως, με σύσταση "neutral". Σχετικά με τα αποτελέσματα του ομίλου της ΕΤΕ ο ελβετικός οίκος εκτιμά πως θα είναι "ισχυρά", με κέρδη στα 660 εκατ. ευρώ για το α΄ εξάμηνο του έτους, κυρίως λόγω των ισχυρών κερδών από συναλλαγές. Σε τριμηνιαία βάση προβλέπει ότι τα κέρδη θα είναι ενισχυμένα κατά 8% στα 343 εκατ. ευρώ.

* Για την Eurobank θέτει νέα τιμή-στόχο στα 10,8 ευρώ, από τα 7,2 ευρώ προηγουμένως, με σύσταση "neutral". Σχετικά με τα μεγέθη εκτιμά πως θα είναι "ικανοποιητικά" δεδομένου του γεμάτου προκλήσεις περιβάλλοντος, με τα καθαρά κέρδη να διαμορφώνονται στα 169 εκατ. ευρώ σστο εξάμηνο και στα 88 εκατ. ευρώ στο β΄ τρίμηνο.


* Για την Marfin Popular Bank θέτει νέα τιμή-στόχο στα 1,9 ευρώ, από τα 1,4 ευρώ προηγουμένως, με σύσταση "sell". Εκτιμά πως ο όμιλος θα εμφανίσει βελτιωμένα μεγέθη σε σχέση με το "αδύναμο" α΄τρίμηνο, με τα καθρά κέρδη να διαμορφώνονται στα 93 εκατ. ευρώ για το πρώτο μισό του έτους και στα 53 εκατ. ευρώ για το β΄ τρίμηνο.

* Τέλος για τη μετοχή της ΑΤΕBank θέτει νέα τιμή-στόχο στα 1,3 ευρώ, από τα 0,9 ευρώ προηγουμένως, με σύσταση "sell". Προβλέπει επίσης "ικανοποιητικά" μεγέθη με καθαρά κέρδη στα 78 εκατ. ευρώ για το α΄ εξάμηνο του έτους και στα 41 εκατ. ευρώ για το β΄ τρίμηνο.

capital.gr

No comments:

Share |