Monday, August 24, 2009

China Construction Bank: Αναμένει πτώση νέων δανείων 77% το β’ εξάμηνο

China Construction Bank: Αναμένει πτώση νέων δανείων 77% το β’ εξάμηνο

Στα 900 δισ. γιουάν (131,94 δισ. δολάρια) αναμένεται να διαμορφωθούν τα καινούργια δάνεια της China Construction Bank Corp., σύμφωνα με σημερινές δηλώσεις της διοίκησης, μεταβολή που υποδηλώνει κάθετη πτώση του δανεισμού το δεύτερο εξάμηνο του έτους.

Η δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα της Κίνας (βάσει ενεργητικού) δήλωσε, επίσης, ότι δεν θα πληγεί σε περίπτωση που οι Κινέζοι νομοθέτες αυξήσουν το ελάχιστο όριο κεφαλαιακής επάρκειας των τραπεζών, όπως σκέφτονται να κάνουν.

Η China Construction Bank, στο μετοχικό κεφάλαιο της οποίας κατέχει μερίδιο 10% η Bank of America Corp., προχώρησε στην εκταμίευση 732 δισ. γιουάν το πρώτο εξάμηνο του έτους. Με βάση τις εκτιμήσεις της εταιρείας, στα ετήσια αποτελέσματα θα σημειωθεί βουτιά των νέων δανείων κατά 77% το δεύτερο εξάμηνο σε σύγκριση με το πρώτο.

Παρ’ όλα αυτά, η υποχώρηση στις εκταμιεύσεις δανείων ήταν αναμενόμενη σε γενικές γραμμές, υποστηρίζουν οι αναλυτές, δεδομένης της αύξησης των νέων δανείων της κινεζικής τράπεζας κατά 20% το πρώτο τρίμηνο, μετά την ενθάρρυνση του Πεκίνου προς τις τράπεζες να αυξήσουν το δανεισμό για χρηματοδότηση του κρατικού πακέτου κινήτρων ύψους 4 τρισ. γιουάν.

«Η εκτίμησή μας για πτώση στα 900 δισ. γιουάν βασίζεται στις εσωτερικές προβλέψεις κερδοφορίας της τράπεζας, στο έλεγχο του κόστους και στα σημερινά επίπεδα ζήτησης», διευκρίνισε ο αντιπρόεδρος της τράπεζας Τζου Σιαοχουάνγκ στη διάρκεια συνέντευξης τύπου.

naftemporiki

No comments:

Share |