Monday, August 24, 2009

Νέα «λουκέτα»

Νέα «λουκέτα»

Oι ομοσπονδιακές αρχές των ΗΠΑ έβαλαν «λουκέτο» στην Guaranty Bank του Τέξας, τα στοιχεία ενεργητικού της οποίας πωλήθηκαν στην ισπανική τράπεζα Banco Bilbao Vizcaya Argentaria, επιτρέποντας στη δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα της Ισπανίας να επεκτείνει την παρουσία της στην αμερικανική αγορά.

Η κατάρρευση της Guaranty σηματοδοτεί τη δέκατη μεγαλύτερη χρεοκοπία αμερικανικής τράπεζας στην αμερικανική ιστορία, καθώς οι αξιωματούχοι της κυβέρνησης συνεχίζουν και προχωρούν στο κλείσιμο ορισμένων από τις μεγαλύτερες προβληματικές τράπεζες στην επικράτεια των ΗΠΑ.

Παράλληλα, οι ρυθμιστικές αρχές έκλεισαν τρία ακόμη μικρότερου μεγέθους χρηματοπιστωτικά ιδρύματα στις πολιτείες Τζόρτζια και Αλαμπάμα, με συνολική αξία στοιχείων ενεργητικού στα 927 εκατ. δολάρια. Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφάλισης Καταθέσεων (FDIC) προέβλεψε ότι οι τέσσερις χρεοκοπίες θα κοστίσουν στο ταμείο ασφάλισης καταθέσεων 3,3 δισ. δολάρια.

Η Guaranty Bank, θυγατρική του ομίλου Guaranty Financial Group, αποτελεί την 81η τράπεζα που έχει χρεοκοπήσει στις ΗΠΑ από τις αρχές του έτους. Η αγορά των στοιχείων ενεργητικού από την BBVA θα βοηθήσει την ισπανική τράπεζα να υπερτριπλασιάσει τον αριθμό υποκαταστημάτων της στις ΗΠΑ. Η Guaranty είχε δίκτυο που αριθμούσε συνολικά 162 υποκαταστήματα και ήταν μια από τις μεγαλύτερες ανεξάρτητες τράπεζες με έδρα στο Τέξας.

naftemporiki

No comments:

Share |