Monday, August 24, 2009

Ποιοι πήραν τα οδικά έργα το 2009

Ποιοι πήραν τα οδικά έργα το 2009


Σε κούρσα για λίγους εξελίχθηκε η μάχη εργοληπτικών εταιρειών για εξασφάλιση συμβολαίων για οδικά έργα τους πρώτους επτά μήνες του 2009, με δύο μόλις εταιρείες να λαμβάνουν τα μισά σχεδόν από τα €76 εκ. για τα οποία υπογράφτηκαν φέτος συμβόλαια. Σύμφωνα με στοιχεία που εξασφάλισε και φέρνει στη δημοσιότητα για πρώτη φορά σήμερα η StockWatch, τα είκοσι έργα κατασκευής και συντήρησης οδικών δικτύων μοιράστηκαν σε δεκατρείς εργοληπτικές, μεταξύ των οποίων και τρεις εισηγμένες.

Μέχρι τις αρχές Αυγούστου, το μεγαλύτερο μερίδιο στα ποσά των συμβολαίων που υπογράφτηκαν είχε η Miltiades Neophytou Ltd. Αυτό οφείλεται εξολοκλήρου στο συμβόλαιο ύψους €21,5 εκ. για τη διαπλάτυνση του κόμβου παρά το ΓΣΠ, που οριστικοποιήθηκε στα μέσα Αυγούστου.

Τα περισσότερα συμβόλαια για έργα συνολικού κόστους €13,1 εκ. πήρε η Iacovou Brothers και η συνδεδεμένη της Iacovou Brothers Cοnstruction. Πρόκειται για τα έργα που αφορούν τη βελτίωση Βόρειου Παρακαμπτηρίου Δρόμου Πάφου (€5,5 εκ.), την κατασκευή δρόμου βιομηχανικής περιοχής Δαλίου προς Βαθιά Γωνιά (€2,7 εκ.), την περιοδική συντήρηση αυτοκινητόδρομου Α3 (€2,8 εκ.), το σφραγιστικό ασφαλτοπολτό του αυτοκινητόδρομου Α3 (€0,7 εκ.) και την περιοδική συντήρηση επαρχίας Λεμεσού (€2,9 εκ. - κοινοπραξία με Cybarco).

Η Iacovou Brothers, μαζί με τη Cybarco, έχουν κερδίσει την προσφορά για τη δημιουργία έξι λωρίδων στο δρόμο Αλάμπρας ύψους €32,4 εκ, που δεν έχει οριστικοποιηθεί ακόμη λόγω έφεσης των αποτυχόντων.

Η κοινοπραξία Lois Builders Ltd, Phoenix Construction και Εργοδυναμική Πατρών υπέγραψε συμβόλαιο €11,3 εκ. για τη βελτίωση δρόμου Παραλιμνίου-Δερύνειας. Είναι το δεύτερο μεγαλύτερο συμβόλαιο που υπογράφτηκε φέτος για οδικά έργα, μετά από αυτό του κόμβου ΓΣΠ.


Συμβόλαια ύψους €5,3 εκ. εξασφάλισε η Medcon. Πήρε το συμβόλαιο της περιοδικής συντήρησης εντός των δημοτικών ορίων Λεμεσού (€1,5 εκ.) και την κατασκευή του οδικού δικτύου πρόσβασης στη μαρίνα Αγίας Νάπας (€2,6 εκ.). Μαζί με τη Νέμεσις, η Medcon έλαβε επίσης την περιοδική συντήρηση των αυτοκινητόδρομων Α1 και Α6, έναντι συνολικού ποσού €2,5 εκ.

Η Panayides Constructing πήρε το συμβόλαιο για την τρίτη φάση της βελτίωσης του δρόμου Πλατρών – Προδρόμου, ύψους €3,4 εκ. Μαζί με τη Charilaos Apostolides, η Panayides θα κάνει επίσης την περιοδική συντήρηση της επαρχίας Λευκωσίας (€3,8 εκ.).

Πέραν της κοινοπραξίας με τη Medcon για αυτοκινητόδρομους, η Νέμεσις Εργοληπτική πήρε το συμβόλαιο της περιοδικής συντήρησης των δρόμων της επαρχίας Πάφου (€1,9 εκ.), και η συνδεδεμένη Nemesis Asphalt την περιοδική συντήρηση των δρόμων εντός των δημοτικών ορίων Λευκωσίας (€ 1,8 εκ.).

Η Cybarco πήρε εκτός από το συμβόλαιο με τους Iacovou Brothers στη Λεμεσό, την περιοδική συντήρηση των αυτοκινητόδρομων Α1, Α2 και Α9.
Η Charilaos Apostolides υπέγραψε συμβόλαιο €1,7 εκ. για την κατασκευή σύνδεσης τμήματος της οδού Ποταμιάνου με τη Λεωφ. Σπύρου Κυπριανού στη Λεμεσό και με τη Panayides θα κάνει περιοδική συντήρηση των δρόμων της επαρχίας Λευκωσίας.

H Kasinos Construction πήρε τα έργα της θωράκισης του παραλιακού μετώπου και των κυματοθραυστών στην Πόλη Χρυσοχούς, αξίας €3 εκ. και την αντιδιαβρωτική θωράκιση και προστασία του παραλιακού δρόμου στα Πότιμα Πάφου.

Η Hadjichristofi Constructions πήρε το συμβόλαιο €1,9.εκ. για τη δεύτερη φάση της κατασκευής του δρόμου Δαλίου – Παλαιού Δρόμου Λευκωσίας-Λεμεσού.

Τέλος, η Loizos Iordanou πήρε το συμβόλαιο €1,1 εκ. για τη σύνδεση του κυκλικού κόμβου Αγίου Αθανασίου με τη Λεωφ. Ανοικοδομήσεως.

stockwatch.com.cy

No comments:

Share |