Tuesday, August 4, 2009

UBS: Ζημίες 1,32 δισ. δολ. το β' τρίμηνο

UBS: Ζημίες 1,32 δισ. δολ. το β' τρίμηνο

Ζημίες για τρίτο συνεχόμενο τρίμηνο – εξ αιτίας του κόστους που σχετίζεται με την αναδιοργάνωσή της και τις χρεώσεις από τη βελτίωση του ελλείμματος της – εμφάνισε η μεγαλύτερη τράπεζα της Ελβετίας, από πλευράς περιουσιακών στοιχείων, UBS AG.

Οι καθαρές της ζημίες διευρύνθηκαν στο 1,4 δισ. ελβετικά φράγκα (1,32 δισ. δολ.) το δεύτερο τρίμηνο από 395 εκατ. φράγκα πριν από ένα έτος, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της τράπεζας που εδρεύει στη Ζυρίχη. Οι ζημίες της UBS διαμορφώθηκαν σε χαμηλότερα επίπεδα των προβλέψεων των 11 οικονομικών αναλυτών που ρωτήθηκαν από το Bloomberg.

Ο ανώτατος εκτελεστικός διευθυντής της UBS, Oswald Gruebel, ο οποίος ανέλαβε τα ηνία της τον Φεβρουάριο, έχει μειώσει 7.500 θέσεις εργασίας, πούλησε σκέλος στη Βραζιλία και άντλησε 3,8 δισ. ελβετικά φράγκα. Διακανονισμός με τις αρμόδιες δικαστικές αρχές των ΗΠΑ για 52.000 πελάτες, ενδέχεται να φέρει τον Gruebel πιο κοντά στον στόχο του, να διατηρήσει τον αριθμό των πλούσιων πελατών της τράπεζας, σύμφωνα με τους αναλυτές.

Από τις 31 Ιουλίου οι μετοχές της UBS έχουν σημειώσει άνοδο 6,5%, μετά την επίτευξη συμφωνίας μεταξύ ΗΠΑ και Ελβετίας για τα θέματα που σχετίζονται με την τράπεζα. Τα επί μέρους σημεία ενδέχεται να διευθετηθούν πριν από τις 7 Αυγούστου.

naftemporiki

No comments:

Share |