Tuesday, August 4, 2009

ΗΠΑ: Μικτά τα αποτελέσματα από το πρόγραμμα για τη μείωση των κατασχέσεων

ΗΠΑ: Μικτά τα αποτελέσματα από το πρόγραμμα για τη μείωση των κατασχέσεων


Τα τελευταία στοιχεία από το πρόγραμμα για την μείωση των κατασχέσεων κατοικιών μέσω της τροποποίησης των όρων σε ενυπόθηκα δάνεια έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών, όπως αναφέρουν ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία.

Η Bank of America Corp. ήταν μεταξύ των αμερικανικών ιδρυμάτων με τις χειρότερες επιδόσεις στο πρόγραμμα τροποποίησης των δανείων σύμφωνα με τα στοιχεία του αμερικανικού υπουργείου. Η Bank of America ξεκίνησε δοκιμαστικά την υλοποίηση τροποποιήσεων σε 27.985 δάνεια, ή στο 4% των επιλέξιμων δανείων, από την έναρξη του προγράμματος τον περασμένο Μάρτιο, όπως δείχνουν τα στοιχεία που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

Στο μεταξύ, η JPMorgan Chase & Co. έχει ξεκινήσει τροποποιήσεις στο 20% των επιλέξιμων δανείων, ενώ η CitiMortgage της Citigroup Inc. στο 15%.

Στο πρόγραμμα της κυβέρνησης Ομπάμα για την διευκόλυνση ιδιοκτητών κατοικιών που αντιμετωπίζουν δυσκολίες, συνολικού ύψους 75 δισ. δολ. συμμετέχουν συνολικά 31 εταιρείες.

Στόχος του προγράμματος είναι να βοηθήσει έως και 4 εκατ. ιδιοκτήτες να διατηρήσουν τις κατοικίες τους.

Έως σήμερα έχουν ξεκινήσει περίπου 235.000 δοκιμαστικές τροποποιήσεις δανείων, ενώ η κυβέρνηση Ομπάμα έχει θέσει στόχο την ένταξη στο πρόγραμμα τουλάχιστον 500.000 δανείων έως την 1η Νοεμβρίου.

capital.gr

No comments:

Share |