Tuesday, August 4, 2009

Έπεσαν έξω στις αφίξεις Ρώσων

Έπεσαν έξω στις αφίξεις Ρώσων


Δεν απέδωσαν οι προσδοκίες για τουριστικό ρεύμα από Ρωσία. Ερωτηθείς για τη διάψευση των προβλέψεων για αύξηση του τουρισμού από τη Ρωσία που είχε ως αποτέλεσμα τη μείωση κατά περίπου 20% των αφίξεων από τη χώρα τον Ιούνιο, ο υπουργός Εμπορίου και Τουρισμού Αντώνης Πασχαλίδης είπε ότι αυτή η μείωση δεν θα επαναληφθεί και ότι ένας μήνας δεν πρέπει να εξετάζεται απομονωμένα.

Παραδέχθηκε ωστόσο ότι μέχρι στιγμής οι αφίξεις τουριστών από Ρωσία δεν ήταν οι αναμενόμενες. Απέδωσε τη μείωση στη διεθνή οικονομική κρίση και τη σχέση του ευρώ με το ρούβλι. Πρόσθεσε ότι παρ’ όλα αυτά το υπουργείο συνεχίζει τις προσπάθειες του, τόσο στην Αγγλία όσο και στη Ρωσία και σε άλλες χώρες αφού, όπως είπε, η συνέχιση της προσπάθειας και η αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος της Κύπρου στις καλύτερες δυνατές τιμές είναι μονόδρομος. Είπε επίσης ότι τον Ιούλιο και τον Αύγουστο αναμένονται καλύτερες αφίξεις από όλες τις χώρες.

Όπως μεταδίδει το ΚΥΠΕ, μιλώντας ύστερα από συνάντησή του με το νέο Γενικό Διευθυντή της εταιρείας Emirates και κληθείς να σχολιάσει το θέμα της οργανωμένης μετάβασης στα κατεχόμενα Ιταλών τουριστών που έρχονται μέσω του αεροδρομίου Λάρνακας, ο κ. Πασχαλίδης είπε ότι το θέμα εξετάζεται ακόμα για να διαπιστωθεί κατά πόσο κάτι τέτοιο αληθεύει και πρόσθεσε ότι το υπουργείο έλαβε διαβεβαιώσεις από τουριστικούς πράκτορες με τους οποίους συνεργάζεται ότι δεν κάνουν κάτι τέτοιο.

«Μας έχουν πει ότι μια-δυο εταιρείες τουρκικών συμφερόντων είναι που προωθούν Ιταλούς τουρίστες μέσω του αεροδρομίου Λάρνακας και πηγαίνουν στα κατεχόμενα. Εμείς θέλουμε να το επαληθεύσουμε και να έχουμε συγκεκριμένους αριθμούς και αναλόγως θα πράξουμε», ανέφερε ο κ. Πασχαλίδης.

Πρόσθεσε ότι το υπουργείο επιθυμεί να στηρίξει τα ξενοδοχεία στις ελεύθερες περιοχές και δεν θα επιχορηγεί τουρίστες για να μεταβαίνουν στα κατεχόμενα.

Απαντώντας σε άλλη ερώτηση, ο κ. Πασχαλίδης διέψευσε την ύπαρξη έκθεσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης η οποία αναφέρει την Κύπρο ως έναν από τους πιο ακριβούς προορισμούς στην Ευρώπη για φέτος το καλοκαίρι.

Ερωτηθείς για μείωση του τουρισμού, ο υπουργός Εμπορίου ανέφερε ότι οποιαδήποτε μείωση δεν ευχαριστεί κανένα σε οποιαδήποτε χώρα του κόσμου. Συμπλήρωσε ότι ο τουρισμός είναι ένας ευάλωτος τομέας της οικονομίας και ότι αναπόφευκτα θα υπήρχε κάποια μείωση.

Σε ερώτηση κατά πόσο θα συναντηθεί με τον ομόλογό του από το Κατάρ όπως αναμενόταν, ο κ. Πασχαλίδης είπε ότι έχει αλλάξει η ημερομηνία και ότι η συνάντηση αναμένεται να γίνει σύντομα.

Ερωτηθείς σε ποιο στάδιο βρίσκονται οι επενδύσεις από το Κατάρ, ο κ. Πασχαλίδης είπε ότι μέχρι να υπάρξει συγκεκριμένη πρόταση την οποία θα αξιολογήσει το υπουργείο δεν μπορεί να πει.

stockwatch.com.cy

No comments:

Share |