Monday, July 6, 2009

UBS: "Επαρκώς κεφαλαιοποιημένες οι ελληνικές τράπεζες"

UBS: "Επαρκώς κεφαλαιοποιημένες οι ελληνικές τράπεζες"


Οι ελληνικές τράπεζες διαθέτουν ικανοποιητική κεφαλαιακή επάρκεια, ωστόσο αναμένεται να πραγματοποιηθούν και άλλες αυξήσεις κεφαλαίου μέσα στους επόμενους 12-18 μήνες, όπως εκτιμά η UBS σε έκθεσή της με ημερομηνία 6 Ιουλίου 2009 για τις ελληνικές τράπεζες.

Επίσης, στην έκθεση αναφέρεται ότι οι πρόσφατες ΑΜΚ επαναφέρουν στο επίκεντρο τους δείκτες κεφαλαιακής επάρκειας και τους ισολογισμούς. Ο οίκος εκτιμά ότι μια ελληνική τράπεζα με δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας tier 1 στο 8% είναι μια επαρκώς κεφαλαιοποιημένη τράπεζα, δεδομένου ότι δεν αναμένονται τόσο σημαντικές ζημιές ώστε να “διαβρωθεί” το μετοχικό κεφάλαιο.

Στην έκθεση αναφέρεται ότι προτιμώμενη τράπεζα από τις ελληνικές είναι η Alpha Bank για την οποία δίνει σύσταση “buy” και θέτει τιμή-στόχο στα 9,5 ευρώ. Παράλληλα για τη Eurobank δίνει σύσταση “neutral” και τιμή-στόχο 7,2 ευρώ, για την Πειραιώς σύσταση “neutral” και τιμή-στόχο 7,8 ευρώ, για τη Marfin Popular Bank δίνει σύσταση “sell” και τιμή-στόχο 1,4 ευρώ και για την ΑΤΕBANK θέτει σύσταση “sell” και τιμή-στόχο 0,9 ευρώ.

capital.gr

No comments:

Share |