Monday, July 6, 2009

Bank of America: Στην πρώτη θέση της διαχείρισης πλούτου

Bank of America: Στην πρώτη θέση της διαχείρισης πλούτου

H Bank of America εκτόπισε την UBS από την θέση που κατείχε ως ο μεγαλύτερος οργανισμός διαχείρισης πλούτου.

Σύμφωνα με ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία, η ιδιωτική διαχερίση πλούτου από τράπεζες και συμβούλους επενδύσεων ανά τον κόσμο έχει σημειώσει πτώση περίπου 17%, στα 14,5 τρισ. δολ. συγκριτικά με πέρυσι. Η έρευνα από την οποία προκύπτουν αυτά τα στοιχεία έγινε απο την "Scorpio Partnership", που απαρτίζεται από 14.000 ιδιώτες τραπεζίτες και 7.000 ανεξάρτητους επιχειρηματίες.

Πρόκειται για την πρώτη πτώση στην διαχείριση πλούτου που εμφανίζεται από το 2002 και καταδεικνύει την πίεση που αντιμετωπίζουν οι βιομηχανίες εξαιτίας της οικονομικής κρίσης καθώς και την αποδυναμωμένη τραπεζική εμπιστοσύνη στον off shore κλάδο μετά απο πολύχρονη έντονη δραστηριότητηα.

Η Scorpio προβλέπει ακόμα 12 σκληρούς μήνες για τους όσους ασχολούνται με αυτή την αγορά και έχουν αποτύχει να ανταποκριθούν στις ευκαιρίες που παρουσιάστηκαν. “Η περίοδος 2009-2010 θα είναι στιγμή της αλήθειας για την οικονομία των ιδιωτικών τραπεζών” τόνισε ο Sebastian Dovey, διαχειριστής πλούτου.

“Ο δρόμος που είναι μπροστά μας θα αποτελέσει μια έξυπνη αφορμή να εστιάσουμε στα κερδοφόρα τμήματα και τις κινήσεις αποδοτικότητας".

Η Bank of America σημείωσε αναπτύχθηκε έτσι ώστε να γίνει η μεγαλύτερη τράπεζα βάση πλούτου αφού εξαγόρασε

Μετά την εξαγορά της Merrill Lynch την περασμένη χρονιά η Bank of America έφτασε να διαχειρίζεται μέχρι το τέλος του χρόνου 1,5 τρισ. δολ..

Η UBS έχει υποστεί ογκώδεις εκροές στο κεντρικό διοικητικό τμήμα του πλούτου της, μετά από την απώλεια πολλών δισεκατομμυρίων δολλαρίων λόγω κρίσης. Επίσης, το εμπορικό της σήμα έχει χτυπηθεί από την προσφυγή στα αμερικανικά δικαστήρια για φορολογική απάτη. Ωστόσο, κατορθώνει να βρίσκεται ακόμα στη δεύτερη θέση με 1,394 τρισ. δολ.

Ακολουθεί η κατάταξη των τραπεζών στη διαχείριση πλούτου σύμφωνα με την έρευνα:

1. Bank of America 1,501
2. UBS 1,393
3. Citi 1,320
4. Wells Fargo 1,000
5. Credit Suisse 0,612
6. JPMorgan 0,552
7. Morgan Stanley 0,522
8. HSBC 0,352
9. Deutsche Bank 0,231
10. Goldman Sachs 0,215

(τρισ. δολ.)

capital.gr

No comments:

Share |