Monday, July 6, 2009

Η MIG ενδιαφέρεται για την Banca Transilvania και η Εθνική για την RBS Ρουμανίας

Η MIG ενδιαφέρεται για την Banca Transilvania και η Εθνική για την RBS Ρουμανίας

Στο επίκεντρο εξαγορών τραπεζών στο εξωτερικό θα βρεθούν η MIG και η Εθνική τράπεζα. Με βάση ορισμένες πληροφορίες ενδιαφέρον για την Banca Transilvania την 5η μεγαλύτερη τράπεζα της Ρουμανίας και εκ των πλέον εύρωστων της χώρας έχει εκδηλώσει η MIG ενώ η Εθνική τράπεζα φέρεται να ενδιαφέρεται για την Royal Bank of Scotland Ρουμανίας και Σλοβακίας. Η Banca Transilvania έχει απασχολήσει και στο παρελθόν τις ελληνικές τράπεζες και ειδικά την Εθνική καθώς πρώτη φορά την είχε προσεγγίσει πριν 6 με 7 χρόνια. Κατά καιρούς είχαν υπάρξει συζητήσεις ενώ τελευταία η Εθνική επιχείρησε να ξεκινήσει εκ νέου διαπραγματεύσεις χωρίς αποτέλεσμα.

Διερευνώντας την Ρουμανική αγορά η MIG άρχισε πριν μήνες να μελετά την Banca Transilvania η οποία είναι η 5η βάση ενεργητικού τράπεζα της Ρουμανίας με 19,5 δισ. λέι ή 5 δισ. ευρώ περίπου και ίδια κεφάλαια 1,7 δισ. λέι ή 430 εκατ. ευρώ. Το σύνολο των καταστημάτων της Ρουμανικής τράπεζας αριθμούν πάνω από 400 και απασχολεί περίπου 5200 εργαζομένους. Θεωρείται από τις καλύτερες τράπεζες στην Ρουμανία.

Η MIG παρ' ότι αποφεύγει οποιοδήποτε σχόλιο ωστόσο άλλες πηγές αναφέρουν ότι το ενδιαφέρον είναι υπαρκτό όπως και οι συζητήσεις και επαφές.

Όσον αφορά την Εθνική σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες ενδιαφέρεται για την Royal Bank of Scotland Ρουμανίας που διαθέτει δίκτυο 27 με 28 καταστήματα και για την Royal Bank of Scotland Σλοβακίας. Σημειώνεται ότι η Βρετανική τράπεζα έχει αποκτήσει παρουσίες στην Ρουμανία , την Σλοβακία και άλλες χώρες μέσω εξαγορών δραστηριοτήτων από την ABN Amro Bank.

reporter.gr

No comments:

Share |