Wednesday, July 29, 2009

EasyJet: Αύξηση 12,4% στα έσοδα, αναμένει κέρδη στο έτος

EasyJet: Αύξηση 12,4% στα έσοδα, αναμένει κέρδη στο έτος



ΛΟΝΔΙΝΟ (Dow Jones)-- Μεταξύ 25 εκατ. και 50 εκατ. λίρες αναμένει η EasyJet PLC (EZJ.LN) να διαμορφωθούν τα κέρδη προ φόρων για το σύνολο του έτους χρήσης, ωστόσο, όπως ανέφερε, οι οικονομικές συνθήκες παραμένουν αβέβαιες.

Ο διευθύνων σύμβουλος της EasyJet, Andy Harrison δήλωσε “Η EasyJet συνεχίζει να αποδίδει σχετικά καλά σε δύσκολες συνθήκες και αναμένουμε να είμαστε μέσα στις λίγες αεροπορικές εταιρείες που θα εμφανίσουν κέρδη σε αυτό το έτος”.

Η εταιρεία, επιπλέον, ανέφερε πως εκτιμά ότι ο μέσος ετήσιος ρυθμός ανάπτυξης της επιβατικής κίνησης θα αυξηθεί κατά 7,5% στο μεσοπρόθεσμο διάστημα. Για το τέταρτο τρίμηνο, αναμένεται η άνοδος της επιβατικής κίνησης να φτάσει έως το 4% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Το 75% των διαθέσιμων θέσεων το καλοκαίρι έχουν ήδη κρατηθεί, ενώ εκτιμάται ότι τα συνολικά έσοδα ανά θέση σε σταθερές ισοτιμίες στο δεύτερο μισό να είναι τουλάχιστον στο ίδιο επίπεδο με ένα χρόνο πριν. Τα συνολικά έσοδα ανά θέση για το τρίμηνο έως τις 30 Ιουνίου ενισχύθηκαν κατά 10,9% στις 51,42 λίρες από 46,36 λίρες το αντίστοιχο περυσινό διάστημα.

Τα έσοδα αυξήθηκαν 12,4% και ανήλθαν στα 721 εκατ. λίρες από 641 εκατ. λίρες.

Τα αποτελέσματα επηρεάστηκαν θετικά κατά την περίοδο των διακοπών του Πάσχα, το οποίο ήταν στο τρίτο τρίμηνο φέτος ενώ πέρυσι στο δεύτερο.

Η τιμή της μετοχής της EasyJet έκλεισε στις 278 πένες στις συναλλαγές της Τρίτης. Σημειώνεται πως είχε υποχωρήσει περίπου 10% τους τελευταίους 12 μήνες.


capital.gr

No comments:

Share |