Wednesday, July 29, 2009

ArcelorMittal: Ζημίες 792 εκατ. δολ. το β’ τρίμηνο

ArcelorMittal: Ζημίες 792 εκατ. δολ. το β’ τρίμηνο

Ζημίες, για τρίτο κατά σειρά τρίμηνο, ανακοίνωσε η μεγαλύτερη χαλυβουργία στον κόσμο ArcelorMittal, ενώ αποκάλυψε πως σχεδιάζει να ξεκινήσει και πάλι την παραγωγή σε ορισμένα εργοστάσια, καθώς η ζήτηση ανακάμπτει.

Ειδικότερα, η εταιρεία εμφάνισε καθαρές ζημίες 792 εκατ. δολαρίων ή 57 σεντς ανά μετοχή – υψηλότερες απ’ ότι ανέμεναν οι αναλυτές – έναντι κερδών 5,84 δισ. δολαρίων ή 4,19 δολαρίων ανά μετοχή το αντίστοιχο διάστημα του 2008. Οι πωλήσεις της υποχώρησαν κατά 60% στα 15,2 δισ. δολάρια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι οικονομολόγοι προβλέπουν επιστροφή στην κερδοφορία το τρίτο τρίμηνο, δεδομένου ότι η ζήτηση ανακάμπτει και οι τιμές αυξάνονται.

«Τις τελευταίες εβδομάδες αρχίσαμε να βλέπουμε κάποια αρχικά σημάδια ανάκαμψης και ως εκ τούτου σχεδιάζουμε να ξαναρχίσουμε την παραγωγή σε κάποιες μονάδες», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρεία, Λακσμί Μιτάλ, εκτιμώντας ότι στο δεύτερο εξάμηνο θα υπάρξει μια «συνεχής, σταδιακή βελτίωση».

Η ArcelorMittal ανακοίνωσε αυτό τον μήνα ότι θα ξαναρχίσει την παραγωγή σε εργοστάσιά της στο Βέλγιο, τη Γαλλία και την Ισπανία, καθώς οι πελάτες της αγοράζουν χάλυβα προκειμένου να αναπληρώσουν τα αποθέματά τους. Η εταιρεία είχε μειώσει την παραγωγή στην Ευρώπη και τιε ΗΠΑ έως και 45%, μετά την κατάρρευση των παραγγελιών την περασμένη χρονιά.


naftemporiki

No comments:

Share |