Wednesday, July 29, 2009

State Construction: Στα ύψη οι μετοχές την πρώτη ημέρα διαπραγμάτευσης

State Construction: Στα ύψη οι μετοχές την πρώτη ημέρα διαπραγμάτευσης

Αύξηση 90% σημείωσαν την πρώτη ημέρα της διαπραγμάτευσής τους στη Σαγκάη οι μετοχές της China State Construction Engineering Corp., καθώς η εμπιστοσύνη στην οικονομική ανάκαμψη της Κίνας, τροφοδότησε τη ζήτηση για τη μεγαλύτερη δημόσια εγγραφή παγκοσμίως σε χρονικό διάστημα 16 μηνών.

Οι μετοχές της μεγαλύτερης εταιρείας κατασκευής κατοικιών της Κίνας με έδρα το Πεκίνο, σημείωσαν άνοδο έως τα 7,30 γιουάν η μία στις 9:45 π.μ. από την τιμή προσφοράς στα 4,18 γιουάν η μία. Περίπου 3 εκατ. μετοχές άλλαξαν χέρια.

Οι μετοχές της ΒBMG Corp., της μεγαλύτερης εταιρείας προμηθειών τσιμέντου στο Πεκίνο, ισχυροποιήθηκαν έως 64% σήμερα, πρώτη ημέρα της διαπραγμάτευσής τους στο Χονγκ Κονγκ.

Στις 11:30 π.μ. στη Σαγκάη οι μετοχές State Construction διαπραγματεύθηκαν στα 6,91 γιουάν η μία, 65% υψηλότερα από την τιμή πώλησης.

Η πώληση της State Construction ύψους 50,2 δισ. γιουάν, ήταν η μεγαλύτερη στην Κίνα από την αντίστοιχη της PetroChina τον Οκτώβριο του 2007, που άντλησε κατά τη δημόσια εγγραφή της ποσόν 66,8 δισ. γιουάν και της Visa Inc. που άντλησε τον Μάρτιο του 2008 ποσό 19 δισ. δολαρίων.

Τη διαχείριση της πώλησης των μετοχών της State Construction είχε αποκλειστικά η Capital Corp.

Tο 2008 τα κέρδη της εταιρείας μειώθηκαν 44% φθάνοντας στα 4,92 δισ. γιουάν, εξ αιτίας της συρρίκνωσης της αγοράς κατοικιών, της αύξησης των τιμών πρώτων υλών αλλά και της υψηλότερης φορολογίας. Η διοίκησή της προβλέπει ανάκαμψη φέτος, καθώς το πακέτο οικονομικής στήριξης της κινεζικής κυβέρνησης, ύψους 4 τρισ. γιουάν, άρχισε να αποδίδει στην τρίτη σε μέγεθος οικονομία στον κόσμο.

naftemporiki

No comments:

Share |