Wednesday, July 29, 2009

Θα γεμίσει χαρτιά το ταμπλό!

Θα γεμίσει χαρτιά το ταμπλό!

Θα βρέξει χαρτιά στην αγορά! Σε μία δύσκολη καμπή ως προς την τάση, οι αποκοπές των μερισμάτων από τις μετοχές σε συνδυασμό με την εισαγωγή νέων μετοχών από τις αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου δημιουργούν σκηνικό τεχνητής πίεσης στην αγορά. Για του λόγου το αληθές, αύριο Πέμπτη, 30 Ιουλίου μπαίνουν στο ταμπλό οι 110.367.615 νέες μετοχές της Εθνικής. Μία μέρα μετά, στις 31 Ιουλίου ξεκινά η διαπραγμάτευση των 244.061.585 νέων μετοχών της Γενικής Τράπεζας. Την ίδια ημέρα ξεκινά η διαπραγμάτευση των 17.824.619 νέων μετοχών της Reds. Tην ερχόμενη εβδομάδα και συγκεκριμένα στις 4 Αυγούστου αρχίζει η διαπραγμάτευση των 12.909.632 νέων μετοχών της MΙG, οι οποίες προέκυψαν από την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας λόγω επανεπένδυσης της επιστροφής κεφαλαίου. Ταυτόχρονα, την ίδια μέρα μπαίνουν στο ταμπλό οι 294.620 νέες μετοχές της Ελτράκ, οι οποίες προέκυψαν από την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας λόγω επανεπένδυσης μερίσματος χρήσεως 2008.

Κι ενώ συμβαίνουν αυτά, θεωρείται κάτι περισσότερο από βέβαιο ότι και τα υπόλοιπα τραπεζικά ιδρύματα σχεδιάζουν από το φθινόπωρο και μετά να προχωρήσουν σε αυξήσεις κεφαλαίου. Να σημειωθεί ότι αυτά συμβαίνουν περίπου 100 με 120 μονάδες από τα υψηλά της αγοράς την Ανοιξη, τροχιά στην οποία φαινόταν ότι είχε μπει η εγχώρια κεφαλαιαγορά από τις 13 Ιουλίου.

Το χθεσινό δημοσίευμα του "K", μάλλον αποδείχθηκε προσφητικό, έτσι όπως εξελίχθηκε η χθεσινή συνεδρίαση, αφού οι μεγαλύτερες πιέσεις προήλθαν από τον τραπεζικό κλάδο. Από τη μιά ήταν το profit taking, έπειτα από ένα δεκαήμερο πάρτι και από την άλλη η εισαγωγή των νέων τεμαχίων της ΕΤΕ, με τους αναλυτές να κάνουν λόγο για αναμενόμενη πίεση, προκειμένου να κλείσει το premium που δημιουργήθηκε από τη κούρσα της μετοχής το τελευταίο διάστημα.

reporter.gr

No comments:

Share |