Wednesday, July 15, 2009

Με €9 εκ. στη SEAS ο easy-Στέλιος

Με €9 εκ. στη SEAS ο easy-Στέλιος


Τη συμφωνία με την εταιρεία easyGroup Holdings Ltd του Στέλιου Χατζιωάννου για συμμετοχή στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας, ανακοίνωσε η Sea Star Capital.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η easyGroup θα συμμετέχει στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου καταβάλλοντας το ποσό των €9 εκ. σε μετρητά, το οποίο αντιστοιχεί σε 34.615.385 νέες μετοχές ονομαστικής αξίας €0,04, στη τιμή των €0,26 ανά μετοχή. Ο αριθμός των 34.615.385 μετοχών αντιστοιχεί σε ποσοστό 5,496% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας.

Η easyGroup είναι το προσωπικό επενδυτικό όχημα του επιφανούς επιχειρηματία κ. Στέλιου Χατζηιωάννου, αναφέρει σχετική ανακοίνωση. Η easyGroup είvαι ιδιοκτήτης του εμπορικού σήματος «easy» το οποίο χορηγεί την άδεια χρήσης του σε όλες τις «easy» επιχειρηματικές δραστηριότητες, συμπεριλαμβανομένης της «easyJet» την οποία ο κύριος Χατζηιωάννου ίδρυσε το 1995 και της οποίας παραμένει ο μεγαλύτερος μέτοχος.

Σε δήλωση του ο Πρόεδρος της SEAS, Άκης Κλεάνθους εξήρε τη σημασία της συμμετοχής της easyGroup και κατ’ επέκταση του κυρίου Χατζηιωάννου στην μετοχική σύνθεση της εταιρείας. «Οι γνώσεις και εμπειρίες της easyGroup και του κυρίου Χατζηιωάννου θα συμβάλουν τα μέγιστα στην επίτευξη των στρατηγικών μας στόχων». Ο κύριος Χατζηιωάννου, δήλωσε ότι «προσβλέπει πολύ στη νέα αυτή συνεργασία», τόνισε.

Κύριοι μεγαλομέτοχοι της SEAS είναι η Estragon Limited του Γιάννη Βαρδινογιάννη με 39,42% και η First European Retail Corp του Βίκτωρ Ρέστη με 12,92%. Με ποσοστό 4,65% συμμετέχει στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας και η Deutsche Bank.

stockwatch.com.cy

No comments:

Share |