Wednesday, July 15, 2009

Υψηλά έξι εβδομάδων το αργό- Έκλεισε πάνω από τα 61,5 δολάρια

Υψηλά έξι εβδομάδων το αργό- Έκλεισε πάνω από τα 61,5 δολάρια

Με κέρδη κινήθηκε το αργό στις διεθνείς αγορές εμπορευμάτων, αναρριχώμενο σε υψηλά έξι μηνών, μετά την ανακοίνωση των αποθεμάτων πετρελαίου στις ΗΠΑ, τα οποία μειώθηκαν για τέταρτη συνεχόμενη εβδομάδα, γεγονός που αποδεικνύει ότι αύξηση της κατανάλωσης. Αναλυτικότερα, τα συμβόλαια παράδοσης Αυγούστου κινούνται κατά 3,4% διαμορφωμένο στα 61,54 δολάρια το βαρέλι. Ωστόσο, από τα ιστορικά υψηλά των 147,27 δολαρίων που είχε σημειώσει τον περσινό Ιούλιο, βρίσκεται στο -58%. Τα αντίστοιχα συμβόλαια του πετρελαίου τύπου brent σημειώνουν άνοδο κατά 4% στα 63,30 δολάρια η ουγγιά.

Πτώση 2,81 εκατ. βαρελιών σημείωσαν τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ την εβδομάδα που έληξε στις 10 Ιουλίου, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το Υπουργείο Ενέργειας της χώρας. Τα διυλισμένα αποθέματα, αντίθετα, αυξήθηκαν κατά 553 χιλ. βαρέλια, ενώ αύξηση σημείωσαν και τα αποθέματα βενζίνης, τα οποία βρέθηκαν κατά 1,5 εκατ. βαρέλια. Η δυναμικότητα των διυλιστηρίων έφτασε στο 87,9%, δηλαδή στα υψηλότερα επίπεδα από τον περασμένο Αύγουστο.

Σύμφωνα με την τελευταία έκθεση της Francisco Blanch, το αργό θα ανέλθει πάνω από τα 100 δολάρια μέσα στα επόμενα τρία χρόνια.

reporter.gr

No comments:

Share |