Friday, June 26, 2009

Πιθανή η απορρόφηση της Vivartia από τη MIG

Πιθανή η απορρόφηση της Vivartia από τη MIG


Πιθανή χαρακτήρισε, χθες, ο διευθύνων σύμβουλος της Vivartia, Σπ. Θεοδωρόπουλος, την απορρόφηση της εταιρείας από τη MIG, εφόσον ολοκληρωθεί η απόσχιση των τεσσάρων βασικών κλάδων δραστηριοποίησής της.


Ο διευθύνων σύμβουλος της Vivartia, Σπ. Θεοδωρόπουλος.
Ο κ. Θεοδωρόπουλος, μιλώντας στους δημοσιογράφους μετά το τέλος της Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της εισηγμένης - που θα πρέπει να σημειωθεί ότι ενέκρινε τη μη διανομή μερίσματος, δήλωσε ότι η διαδικασία απόσχισης θα ολοκληρωθεί στις 31 Δεκεμβρίου 2009, ότι οι τέσσερις εταιρείες που θα δημιουργηθούν υπό τη Vivartia -που θα έχει το χαρακτήρα της holding- πιθανότατα να φέρουν τους τίτλους που τις προσδιόριζαν και πριν από τη συγχώνευση, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο η Vivartia να απορροφηθεί στη συνέχεια από τη MIG, δεδομένου ότι δεν θα εξυπηρετούσε τον όμιλο υπό τη MIG να λειτουργήσει ένα ακόμη σχήμα συμμετοχών.

Πώληση θυγατρικών

Επόμενο βήμα για τον όμιλο, εφόσον αποφασισθεί η σκοπιμότητά του, θα είναι να προχωρήσει στην πώληση θυγατρικών, για τις οποίες όπως τόνισε ο κ. Θεοδωρόπουλος, ήδη οι ενδιαφερόμενοι δεν είναι λίγοι.

Δεν θέλησε όμως να προσδιορίσει πόσοι και ποιοι έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον, όπως και για ποια ή ποιες δραστηριότητες της Vivartia ενδιαφέρονται.

Κλειστά κράτησε τα χαρτιά του και για τα προσωπικά του σχέδια, δηλώνοντας ότι σε αυτή τη φάση παραμένει μόνο ανώτατο στέλεχος της Vivartia και ότι δεν έχει λάβει αποφάσεις που να αφορούν στις μελλοντικές σχέσεις του με τον όμιλο.

Προσφορά για την Ελαΐς

Σχολιάζοντας τις επιθετικές βλέψεις της Vivartia, ο κ. Θεοδωρόπουλος αποκάλυψε ότι η εταιρεία υπέβαλε πρόταση για την εξαγορά τού προς πώληση business unit της Ελαΐς - Unilever χωρίς ωστόσο, όπως είπε, η πρόταση να έχει θετική κατάληξη, δεδομένου ότι απορρίφθηκε λόγω χαμηλού τιμήματος.

Ο ίδιος, πάντως, τόνισε ότι το τίμημα που προσέφερε η Vivartia ήταν απόλυτα λογικό.

Για τις επενδύσεις της Vivartia δήλωσε ότι στη διετία 2009 - 2010 θα διαμορφωθούν κοντά στα 140 εκατ. ευρώ, ποσό το οποίο μοιράζεται περίπου ισόποσα μεταξύ των δύο ετών και αφορά δραστηριότητες του ομίλου εντός και εκτός συνόρων.

Στο εξωτερικό

Ειδικότερα για τις δραστηριότητες της εισηγμένης εκτός Ελλάδος, ο κ. Θεοδωρόπουλος δήλωσε ότι στις ΗΠΑ το φθινόπωρο η εταιρεία θα εισέλθει στην αγορά των κρουασάν, στη Ρωσία οι πωλήσεις «τρέχουν» με γρήγορους ρυθμούς, στη Βουλγαρία δρομολογείται η λειτουργία νέου εργοστασίου παραγωγής κατεψυγμένων τροφίμων, στη Νιγηρία ο όμιλος αναπτύσσεται με πωλήσεις κρουασάν μέσω της Leventis Snacks και στη Σαουδική Αραβία, μετά την ολοκλήρωση τοπικού εργοστασίου, άρχισε από την εταιρεία Modern Food Industries η διάθεση κρουασάν, ενώ ο σχεδιασμός προβλέπει ως επόμενο βήμα την πώληση και κέικ.

Επέκταση

Σε ό,τι αφορά την ανάπτυξη του κλάδου υπηρεσιών μαζικής εστίασης και ψυχαγωγίας, τα πλάνα της Vivartia προβλέπουν την επιλεκτική είσοδο του ομίλου σε νέες αγορές, και δραστηριότητες εστίασης και τροφοδοσίας, την επέκταση των Goody' s με δύο ή τρία νέα καταστήματα και των Flocafe με οκτώ έως δέκα νέα καταστήματα, και των Everest με 15 νέα σημεία πώλησης, την ανάπτυξη των Flocafe στη Βουλγαρία και των Goody' s στην Αλβανία, και τη διεύρυνση των προοπτικών ανάπτυξης στη Ρουμανία.

NAFTEMPORIKI

No comments:

Share |