Friday, June 26, 2009

Ιταλία: Προς νέο πακέτο στήριξης ύψους 4,5 δισ. ευρώ

Ιταλία: Προς νέο πακέτο στήριξης ύψους 4,5 δισ. ευρώ


ΡΩΜΗ (Dow Jones) – Το Υπουργικό Συμβούλιο της Ιταλίας θα εγκρίνει την Παρασκευή φοροελαφρύνσεις για εταιρείες και άλλα μέτρα, ύψους 4,5 δισ. ευρώ, με στόχο να αντιμετωπίσει τη χειρότερη οικονομική ύφεση εδώ και δεκαετίες, δήλωσε στο Dow Jones Newswires άτομο που γνωρίζει την κατάσταση.

Το κυβερνητικό διάταγμα θα χορηγήσει φορολογικές ελαφρύνσεις σε εταιρείες οι οποίες επανεπενδύουν μέρος από τα κέρδη τους για την αγορά νέου εξοπλισμού, ανέφερε το άτομο, προσθέτοντας πως το 50% του κόστους του εξοπλισμού θα εκπίπτει από το φόρο που θα πρέπει να πληρώσουν οι εταιρείες.

Σε μια προσπάθεια αναχαίτισης της αύξησης της ανεργίας, το νέο πακέτο στήριξης περιλαμβάνει επίσης μια πρόσθετη φορολογική ελάφρυνση για εταιρείες που δεν απολύουν εργάτες ή προσλαμβάνουν σε προσωρινή βάση απολυμένους.

Επίσης, σε μια κίνηση με σκοπό να απελευθερώσει μερικώς την αγορά φυσικού αερίου, η κυβέρνηση θα περιορίσει τα κόστη για εγκαταστάσεις φυσικού αερίου, ώστε αυτή η ελάφρυνση να μετακυλιστεί στις οικογένειες και τους καταναλωτές.

CAPITAL.GR

No comments:

Share |