Friday, June 26, 2009

Γερμανία: Πιθανές περικοπές θέσεων στην αυτοκινητοβιομηχανία

Γερμανία: Πιθανές περικοπές θέσεων στην αυτοκινητοβιομηχανία


ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ (Dow Jones) - Αναπόφευκτες μπορεί να γίνουν οι περικοπές θέσεων εργασίας στην γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία φέτος, εάν η απότομη πτώση στην ζήτηση νέων αυτοκινήτων συνεχιστεί με τον ίδιο ρυθμό, σύμφωνα με την ενωση γερμανικών αυτοκινητοβιομηχανιών VDA.

"Για το 2009, η αυτοκινητοβιομηχανία αναμένει διεθνή μείωση στις πωλήσεις αυτοκινήτων τουλάχιστον σε ποσοστό 16%, δηλαδή, 8 εκατ. αυτοκίνητα λιγότερα απο ότι το 2008. Οι πρότερες αναπτυσσόμενες αγορές, όπως οι χώρες της νέας Ευρώπης και η Ρωσία, θα σημειώσουν πτώση περίπου 30% το 2009", αναφέρει η VDA στον διαδικτυακό της τόπο.

Η αυτοκινητοβιομηχανία, με εταιρείες όπως Volkswagen, Daimler, Bmw και οι σχετικοί προμηθευτές τους, αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους εργοδότες στην Γερμανία, την πιο δυνατή οικονομία της Ευρώπης.
"Δεν μπορεί να αποκλειστεί η πιθανότητα να υπάρξει ανάγκη μείωσης του εργατικού προσωπικού στην Γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία το 2009. Ανάλογα με το μέγεθος της μείωσης παραγωγής στα εργοστάσια, όλες οι αυτοκινητοβιομηχανίες δεν θα έχουν άλλη επιλογή απο το να προβούν σε περικοπές θέσεων εργασίας", τονίζει η VDA.

Ωστόσο, η εγχώρια ζήτηση στη Γερμανία παίρνει ώθηση απο σχέδιο της κυβέρνησης που προβλέπει την αντικατάσταση των παλαιών αυτοκινήτων που καταναλώνουν πολλή βενζίνη με νέα αποδοτικότερα οχήματα.

Η γερμανική αγορά αυτοκινήτων "θα αναθερμανθεί γρήγορα κατά το 2009 και θα κατορθώσει εύκολα να υπερβεί τα επίπεδα του 2007 και του 2008". Οι πωλήσεις αυτοκινήτων στην Γερμανία ανήλθαν σε περίπου 3.1 εκατ. οχήματα το 2008 συνολικά.


CAPITAL.GR

No comments:

Share |