Wednesday, June 3, 2009

Νέα εμπόδια στις τράπεζες από Fed για αποπληρωμή TARP

Νέα εμπόδια στις τράπεζες από Fed για αποπληρωμή TARP

Την άντληση νέων κεφαλαίων ως προϋπόθεση για την αποπληρωμή των δανείων που έλαβαν στο πλαίσιο του προγράμματος κρατικής βοήθειας TARP, ζήτησε σε μια αιφνιδιαστική κίνηση από τις τράπεζες η Federal Reserve.
Ειδικότερα, οι JPMorgan και American Express , που δεν χρειάζονταν νέα κεφάλαια σύμφωνα με τα stress tests του περασμένου μήνα, ενημερώθηκαν από τη Fed ότι πρέπει τελικά να αυξήσουν το μετοχικό τους κεφάλαιο.

Παράλληλα, η Morgan Stanley υποχρεούται να αντλήσει επιπλέον κεφάλαια μετά την πώληση μετοχών για να συγκεντρώσει τα κεφάλαια που ορίστηκε από τα stress tests, όπως μεταδίδει το Bloomberg.

Οι νέοι αυστηρότεροι όροι που θέτει η κυβέρνηση δείχνει την ανησυχία της για τις πολιτικές και οικονομικές επιπτώσεις που θα έχει η έξοδος των τραπεζών από το TARP.

Ακόμη, οι απαιτήσεις της Fed αντικατοπτρίζουν εν μέρει το μεγαλύτερο τρίμηνο ράλι των μετοχών του χρηματοοικονομικού κλάδου για τουλάχιστον δυο δεκαετίες, που καθιστά ευκολότερη τη συγκέντρωση των απαιτούμενων κεφαλαίων για τις τράπεζες.

REPORTER.GR

No comments:

Share |