Wednesday, June 3, 2009

General Motors: Στην κινέζικη Tengzhong η Hummer

General Motors: Στην κινέζικη Tengzhong η Hummer

Με Kινέζους αγοραστές έκλεισε συμφωνία η General Motors για την πώληση του κλάδου της που παράγει τα Hummer και συγκεκριμένα με την Sichuan Tengzhong HIM, όπως ανακοίνωσαν οι δύο εταιρείες, μεταδίδει το Bloomberg. Η αξία της μονάδας εκτιμάται από την GM σε 500 εκατ. δολάρια. Η πώληση της Hummer θα διασφαλίσει περισσότερες από 3.000 θέσεις εργασίας και θα βοηθήσει τη GM να προχωρήσει στο στόχο της για τη σύσταση μιας νέας αναδιαρθρωμένης εταιρείας. Ο τομέας που παράγει τα ενεργοβόρα Hummer είχε δει τις πωλήσεις του να πέφτουν κατακόρυφα με την αύξηση των τιμών του πετρελαίου και θεωρείτο ένας από τους πλέον ζημιογόνους κλάδους της GM.

Υπενθυμίζεται ότι δικαστική έγκριση για την πώληση στοιχείων ενεργητικού, μεταξύ άλλων και στο Υπουργείο Οικονομικών, έλαβε χτες η General Motors - μετά από μόλις μία μέρα χρεοκοπίας - με στόχο την ολοκλήρωση της πώλησης τον Ιούλιο και τη σύσταση μιας νέας αναδιαρθρωμένης εταιρείας.

Η διαδικασία της πώλησης στοιχείων ενεργητικού της εταιρείας θα έχει διάρκεια 60 ως 90 μέρες, θα επιβλέπεται από το δικαστήριο και θα συμπεριλαμβάνει την πώληση μονάδων όπως η Cadillac, η Buick, η Chevrolet, και η GMC ή ρευστοποίηση των μη προσοδοφόρων μονάδων, όπως η η Satu.

REPORTER.GR

No comments:

Share |