Wednesday, June 17, 2009

ΚΟΑΓ: Αναμένει πτώση τιμών ακινήτων

ΚΟΑΓ: Αναμένει πτώση τιμών ακινήτων


Περαιτέρω μείωση στις τιμές των ακινήτων αναμένει ο Κυπριακός Οργανισμός Ανάπτυξης Γης τους επόμενους μήνες, που ζητά από τη βουλή πρόσθετα κονδύλια για να υλοποιήσει το ενισχυμένο πρόγραμμα αγοράς ακινήτων που εξήγγειλε προ τριμηνίας.

Όπως δήλωσε στη StockWatch, ο πρόεδρος του Οργανισμού Άδωνης Γιάγκου, ήδη παρατηρείται κάποια μείωση στις τιμές η οποία εκτιμάται να συνεχιστεί.

Η μείωση στις τιμές, διαφαίνεται και από τα συμβόλαια που υπογράφουμε με εργολάβους έργων, συμπλήρωσε η Προϊσταμένη Διοικητικών και Λογιστικών Υπηρεσιών του Οργανισμού, Μαρία Κυριακίδου.

Ο Κυπριακός Οργανισμός Αναπτύξεως Γης μέσα στο πλαίσιο των μέτρων ύψους €200 εκ. που εξήγγειλε η κυβέρνηση για στήριξη του κατασκευαστικού κλάδου, ζήτησε προς έγκριση συμπληρωματικό προϋπολογισμό ύψους €16 εκ. Ως αποτέλεσμα, το συνολικό κονδύλι για αγορές γης και κτιρίων του ΚΟΑΓ αυξάνεται από €4 εκ. σε €20 εκ.

Το 2008, ο ΚΟΑΓ είχε πληρώσει €19 εκ. για έργα ανάπτυξης.

Όπως αναφέρεται στην εισηγητική έκθεση που συνοδεύει το νομοσχέδιο, ο συμπληρωματικός προϋπολογισμός υποβάλλεται προς έγκριση προκειμένου να καλύψει τη δαπάνη που αναμένεται να προκύψει από το αναθεωρημένο αναπτυξιακό πρόγραμμα του οργανισμού το οποίο αφορά κυρίως την προκήρυξη προσφορών με τη μέθοδο της ολικής ανάθεσης και την αξιοποίηση των ευκαιριών που παρουσιάζει η κτηματαγορά για απόκτηση γης, οι οποίες αναμένεται να αυξηθούν κατά τη διάρκεια του έτους.

«Γενικά, με το συμπληρωματικό προϋπολογισμό, ο Οργανισμός επιθυμεί να είναι έτοιμος και σε θέση να αξιοποιήσει τις δυνατότητες που παρουσιάζει η κτηματαγορά, ώστε να επιτύχει όσο το δυνατό περισσότερο το στόχο του για αύξηση της προσφοράς στέγης σε οικογένειες με μέτρια και χαμηλά εισοδήματα», τονίζεται.

STOCKWATCH.COM.CY

No comments:

Share |