Wednesday, June 17, 2009

Με μικρές απώλειες έκλεισε το αργό- Στα 70,5 δολάρια

Με μικρές απώλειες έκλεισε το αργό- Στα 70,5 δολάρια

Για δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση το αργό κατέγραψε απώλειες στις διεθνείς αγορές εμπορευμάτων, στον απόηχο της πτώσης των κεφαλαιαγορών, «σβήνοντας» τα κέρδη που σημείωνε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης. Τα συμβόλαια παράδοσης Ιουλίου του αργού υποχώρησαν κατά 0,2% στα 70,47 δολάρια το βαρέλι, μεταστρέφοντας το θετικό κλίμα που υπήρχε ενδοσυνεδριακά όταν και σημείωνε κέρδη πάνω από 3%. Τα αντίστοιχα συμβόλαια του πετρελαίου τύπου brent υποχώρησαν κατά 1 cent στα 70,23 δολάρια.

Σε πορεία να σπάσει το φράγμα των 79 δολαρίων βρίσκεται το αργό μέσα στο επόμενο διάστημα και τα 93 δολάρια στα τέλη του Αυγούστου ανέφερε δια μέσου της τελευταίας έκθεσης του ο κορυφαίος αναλυτής του κλάδου, Daniel Bruno, CEO της Capital Management. Ο Bruno επανέλαβε τις εκτιμήσεις που είχε κάνει αρχικά τον περασμένο Δεκέμβριο, υποστηρίζοντας παράλληλα ότι αφού κατά τη χτεσινή συνεδρίαση που ασκήθηκε πολύ σημαντική πίεση στα εμπορεύματα, το αργό «κράτησε» τα 70 δολάρια, τότε μέχρι το τέλος του Ιουνίου είναι εξαιρετικά πιθανό να το δούμε στα 79 δολάρια.

Επιπλέον, ο Bruno ανέφερε ότι το αργό θα «λιμνάσει» για μερικές εβδομάδες μεταξύ 57 και 72 δολαρίων, μέχρι να ξεκινήσει το ράλι στα μέσα Ιουλίου.

REPORTER.GR

No comments:

Share |