Wednesday, May 20, 2009

Αλλαγή προέδρου στη Marfin

Αλλαγή προέδρου στη Marfin


Την αποχώρηση του Dubai από την προεδρία του ομίλου της Marfin ενέκρινε η χθεσινή Ετήσια Γενική Συνέλευση της Τράπεζας.

Πρόεδρος του ομίλου εξελέγη ο Νεοκλής Λυσάνδρου, μέχρι πρότινος αντιπρόεδρος της τράπεζας, ενώ ο μέχρι πρότινος πρόεδρος Soud Ba'alawy καθίσταται πλέον απλό μέλος της τράπεζας. Ο κ. Ba'alawy αντιπροσωπεύει τα συμφέροντα του μεγαλομετόχου της Marfin, Dubai Financial.

Αντιπρόεδρος του ομίλου είναι ο Ανδρέας Βγενόπουλος, μη εκτελεστικό μέλος, Διευθύνων Σύμβουλος ο Ευθύμιος Μπουλούτας (εκτελεστικό μέλος), αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος ο Χρίστος Στυλιανίδης (εκτελεστικό μέλος),αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος ο Παναγιώτης Κουννής (εκτελεστικό μέλος). Εκτελεστικό μέλος του ΔΣ είναι και ο Ελευθέριος Χιλιαδάκης ενώ μη εκτελεστικά μέλη είναι οι Soud Ba'alawy, Πλάτων Λανίτης, Βασίλειος Θεοχαράκης , Στυλιανός Στυλιανού, Moustafa Farid Moustafa - Μη Εκτελεστικό Μέλος, Josefh Kamal Eskandar , Κωνσταντίνος Μυλωνάς (ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος,) και Μάρκος Φόρος (ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος).

Το Διοικητικό Συμβούλιο μετά τη συγκρότησή του σε σώμα εξέλεξε τον κ. Κωνσταντίνο Μυλωνά ως ανώτερο ανεξάρτητο μη εκτελεστικό σύμβουλο.

Άλλες αποφάσεις

Κατά τη χθεσινή Ετήσια Γενική Συνέλευση της τράπεζας, όπου παρέστησαν μέτοχοι που αντιπροσωπεύουν το 44,55% του μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας, συζητήθηκαν, εξετάσθηκαν και εγκρίθηκαν ομόφωνα η έκθεση των Συμβούλων και των ελεγκτών καθώς και οι οικονομικές καταστάσεις της τράπεζας για το έτος που έληξε την 31η Δεκεμβρίου 2008.

Επίσης, εγκρίθηκε με ποσοστό 99,99% του παρισταμένου κεφαλαίου η διανομή μερίσματος για το έτος 2008 το οποίο ανέρχεται στο ποσό των € 0,15 ανά μετοχή.

Ταυτοχρόνως εξουσιοδοτήθηκε το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας να ορίσει την ημερομηνία αποκοπής και την ημερομηνία και διαδικασία καταβολής του μερίσματος στους δικαιούχους, λαμβάνοντας υπόψη το οικονομικό ημερολόγιο που έχει ανακοινωθεί στο επενδυτικό κοινό.

Στους μετόχους έχει ήδη δοθεί το δικαίωμα της επανεπένδυσης μέρους ή όλου του μερίσματος σε μετοχές της Τράπεζας. Η τιμή επανεπένδυσης θα είναι κατά 10% πιο κάτω από το μέσο όρο της τιμής κλεισίματος της μετοχής στο Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου και στο Χρηματιστήριο Αθηνών κατά την περίοδο από 26.05.2009 - 01.06.2009 (πρώτες 5 ημέρες κατά τις οποίες η μετοχή θα διαπραγματεύεται χωρίς το δικαίωμα του μερίσματος - ex dividend).

Η Γενική Συνέλευση ενημερώθηκε ότι οι κ.κ. Sayanta Basu και Nicholas Wrigley υπέβαλαν την παραίτησή τους από Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου με ισχύ από την ημέρα της Γενικής Συνέλευσης.

Ακόμη, εγκρίθηκε με ποσοστό 99,97% του παρισταμένου κεφαλαίου ετήσια αμοιβή των μη Εκτελεστικών Μελών του Διοικητικού Συμβουλίου ανερχομένη σε €20.000 και καθώς και ετήσια αμοιβή του Προέδρου της Επιτροπής Ελέγχου ανερχομένη σε €10.000.

Εγκρίθηκε με ποσοστό 99,97% του παρισταμένου κεφαλαίου ο επαναδιορισμός των PricewaterhouseCoopers και Grant Thornton ως Ελεγκτών της Τράπεζας και εξουσιοδοτήθηκε το Διοικητικό Συμβούλιο να καθορίσει την αμοιβή τους.

Αποφάσεις Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης

Μετά την περάτωση των εργασιών της Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης, πραγματοποιήθηκε Έκτακτη Γενική Συνέλευση των Μετόχων της Τράπεζας, με τη συμμετοχή αυτοπροσώπως ή δι' αντιπροσώπου, μετόχων που εκπροσωπούσαν ποσοστό 46,80% του μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας.

Μετά από εισήγηση του Διοικητικού Συμβουλίου αποσύρθηκαν το Πρώτο Τακτικό και το Πρώτο Ειδικό Ψήφισμα.

Κατά την εν λόγω Συνέλευση συζητήθηκαν και ελήφθησαν αποφάσεις επί των υπολοίπων θεμάτων της Ημερησίας Διατάξεως ως ακολούθως:

Τακτικό Ψήφισμα

Εγκρίθηκε ομόφωνα η αύξηση του ονομαστικού κεφαλαίου της Τράπεζας από €807.500.000 σε €935.000.000 με τη δημιουργία 150.000.000 επιπρόσθετων μετοχών ονομαστικής αξίας €0,85 η καθεμία.

Ειδικό Ψήφισμα

Εγκρίθηκε με ποσοστό 99,99% του παρισταμένου κεφαλαίου η εξουσιοδότηση του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας όπως, στο πλαίσιο των όρων Έκδοσης Αξιογράφων Κεφαλαίου μέχρι €250 εκ. σε μία ή περισσότερες σειρές που εγκρίθηκαν από το Διοικητικό συμβούλιο της Τράπεζας κατά τη συνεδρία της 19ης Μαρτίου, 2009 και ειδικότερα στο πλαίσιο του Εναλλακτικού Μηχανισμού Ικανοποίησης Μη Καταβληθέντος Τόκου, εκδώσει μέχρι 103.000.000 συνήθεις ή προνομιούχες μετοχές της Τράπεζας ονομαστικής αξίας ογδόντα πέντε σεντ (ευρώ 0,85) η καθεμία, χωρίς οι μετοχές αυτές να προσφέρονται κατά πρώτον στους υφιστάμενους μετόχους της Τράπεζας με βάση το Καταστατικό της Τράπεζας και το νόμο.

Τέλος, ο Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος κ. Ανδρέας Βγενόπουλος ενημέρωσε τους Μετόχους για τις αποφάσεις των Διοικητικών Συμβουλίων της Marfin Egnatia και MPB σχετικά με την έναρξη της διαδικασίας συγχώνευσης μεταξύ των δύο εταιριών με ημερομηνία μετασχηματισμού την 30.6.2009.

STOCKWATCH.COM.CY

No comments:

Share |