Wednesday, May 20, 2009

Ομπάμα: ''Οι μηχανές της οικονομίας έχουν αρχίσει''

Ομπάμα: ''Οι μηχανές της οικονομίας έχουν αρχίσει''

Σημάδια «επιστροφής στην κανονικότητα» δήλωσε ότι διαφαίνονται στην αμερικανική οικονομία ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μ. Ομπάμα, επισημαίνοντας, παράλληλα, ότι είναι μεγίστης σημασίας η ανάπτυξη εναλλακτικών πηγών ενέργειας και η ενίσχυση των εξαγωγών. Μιλώντας σε 16μελή group οικονομολόγων, στο οποίο ηγείτο ο πρώην πρόεδρος της Fed, Paul Volcker, ανέφερε ότι η κυβέρνηση του αναμένει να υπάρξει μερική σταθερότητα στην οικονομία, αφού οι «μηχανές» έχουν αρχίσει να επαναλειτουργούν.

Επιπλέον, ο Ομπάμα δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο γεγονός ότι βιομηχανίες, εργαζόμενοι και κυβέρνηση συνεργάζονται όπως δεν είχαν συνεργαστεί για μεγάλο χρονικό διάστημα, και ενώ οι αποφάσεις και τα πλάνα έρχονται σε αντίθεση πολλές φορές με μεγάλα συμφέροντα, ωστόσο θα βοηθήσουν τη οικονομία και τις επιχειρήσεις γενικότερα στο μέλλον. Ιδιαίτερα στάθηκε στην χρήση της «καθαρής ενέργειας» η οποία, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, αποτελεί το μέλλον του 21ου αιώνα. Έμφαση έδωσε στην ανάπτυξη της τεχνολογίας, αφού θέλει να καταστήσει τις ΗΠΑ παγκόσμιο πρωτοπόρο στον κλάδο αυτόν. Γι΄ αυτό το λόγο, πίεσε και πάλι από το βήμα, το Κογκρέσο να εγκρίνει τα νέα νομοσχέδια σχετικά με την ρύπανση του περιβάλλοντος και την αποδοτικότητα των μηχανών, και τη χρηματοδότηση των ερευνητικών κέντρων τεχνολογίας.

Μεταξύ αλλων στο πάνελ συμμετείχαν οι εξής: ο πρόεδρος της General Electric, Jeffrey Immelt, ο πρώην πρόεδρος της SEC, William Donaldson, ο πρώην αντιπρόεδρος της Fed, Roger Ferguson και ο πρόεδρος της UBS Americas, Robert Wolf

REPORTER.GR

No comments:

Share |