Wednesday, May 20, 2009

Fiat και Magna στην τελική ευθεία για την Opel

Fiat και Magna στην τελική ευθεία για την Opel

H προσφορά της καναδικής Magna International Inc. για την εξαγορά της Opel θεωρείται καλύτερη έναντι της ιταλικής Fiat SpA, όπως δηλώνουν αξιωματούχοι της γερμανικής κυβέρνησης που συμμετέχουν στις συνομιλίες, αναφέρει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg.

Η προσφορά της καναδικής εταιρείας που έλαβε σήμερα η General Motors "είναι πιο αξιόπιστη, καινοτόμα και βιώσιμη" σε σχέση με την προσφορά της Fiat, δήλωσε ο Hendrik Hering, υπουργός Οικονομικών του κρατιδίου της Ρηνανίας-Παλατινάτου σε συνέντευξη που παραχώρησε στο πρακτορείο.

Τα τέσσερα γερμανικά κρατίδια όπου η Opel διατηρεί εγκαταστάσεις και απασχολεί περίπου 25.000 εργαζόμενους τάσσονται υπέρ της προσφοράς της Magna, η οποία αποφεύγει το κλείσιμο εργοστασίων της γερμανικής εταιρείας, συμπλήρωσε ο Hering.

Προσφορές για την Opel αναμένεται να καταθέσουν επίσης η Ripplewood Holdings LLC εταιρεία εξαγορών με έδρα τη Νέα Υόρκη και η RHJ International, με έδρα τις Βρυξέλλες, όπως αναφέρουν ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία.

Η General Motors επιβεβαίωσε ότι αναμένει να δεχτεί τουλάχιστον τρεις προσφορές από δυνητικούς επενδυτές για την ευρωπαϊκή μονάδα, χωρίς να δώσει περαιτέρω πληροφορίες για τα ονόματα των πιθανών επενδυτών. Σημειώνεται ότι σήμερα εκπνέει η προθεσμία για την υποβολή προσφορών.

Εξάλλου, η γερμανική κυβέρνηση φέρεται να έχει εξασφαλίσει την υποστήριξη τραπεζών για ενδιάμεση χρηματοδότηση προς την αυτοκινητοβιομηχανία, μέχρι να βρεθεί ο επενδυτής που θα αναλάβει τον έλεγχο της Opel.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, η Opel θα εξασφαλίσει χρηματοδότηση ύψους 1,5 δισ. ευρώ με κυβερνητικές εγγυήσεις προκειμένου να συνεχίσει τις λειτουργίες της.

CAPITAL.GR

No comments:

Share |