Wednesday, May 20, 2009

Bank of America: 13,5 δισ. δολ. από την πώληση μετοχών

Bank of America: 13,5 δισ. δολ. από την πώληση μετοχών


Ποσόν περίπου 13,5 δισ. δολ. από την πώληση κοινών μετοχών άντλησε η μεγαλύτερη τράπεζα των ΗΠΑ, από πλευράς περιουσιακών στοιχείων, Bank of America Corp.

Η τράπεζα εξέδωσε 1,25 δισ. μετοχές σε τιμή κατά μέσον όρο 10,77 δολ. η μία, σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση. Η τράπεζα σχεδιάζει να αυξήσει το κεφάλαιο των κοινών μετοχών κατά 17 δισ. δολ. μέσω της πώλησης μετοχών και της μετατροπής τους σε προνομιούχες, τις περισσότερες εκ των οποίων κατέχουν θεσμικοί επενδυτές, δήλωσε στις 7 Μαΐου ο ανώτατος εκτελεστικός διευθυντής της τράπεζας, Κένεθ Λιούϊς.

Οι μετοχές της Bank of America υποχώρησαν 48 σεντς, ποσοστό 4,1%, φθάνοντας στα 11,25 δολ. η μία στις 4:15 μ.μ. στο Χρηματιστήριο της Ν. Υόρκης. Φέτος οι μετοχές της τράπεζας έχουν σημειώσει απώλειες 20%.

Η τράπεζα εκτιμά ότι θα αυξήσει κατά 10 δισ. δολ. το κεφάλαιό της μέσω της πώλησης περιουσιακών στοιχείων και τουλάχιστον κατά 7 δισ. δολ. από τη βελτίωση των προ φόρων κερδών, σύμφωνα με ανακοίνωσή της στις 7 Μαΐου. Αυτοί οι αριθμοί ενδέχεται να αλλάξουν καθώς η τράπεζα εξετάζει τις δυνατότητες να επιτύχει στον στόχο των 33,9 δισ. δολαρίων, σύμφωνα με τον εκπρόσωπό της, Τζέρι Ντουμπρόβσκι.

Αυτήν την εβδομάδα η Goldman Sachs εισηγήθηκε για τις μετοχές της Bank of America «buy» από «neutral», λέγοντας ότι τα κέρδη της ανά μετοχή το δεύτερο τρίμηνο ενδέχεται να είναι 25 σεντς ανά μετοχή.

NAFTEMPORIKI

No comments:

Share |