Friday, May 1, 2009

Αισιόδοξη η JPMorgan για οικονομία των ΗΠΑ

Αισιόδοξη η JPMorgan για οικονομία των ΗΠΑ


Στην ανοδική αναθεώρηση των εκτιμήσεων της για την αμερικανική οικονομία προχώρησε η JPMorgan Chase & Co., η οποία ανέφερε πως αναμένει η ύφεση να τελειώσει στα μέσα αυτού του έτους, και να ακολουθηθεί από ραγδαία ανάκαμψη στο 2010.

Σύμφωνα με έκθεση του οίκου, η οικονομία θα αρχίσει να σταθεροποιείται καθώς οι δαπάνες, μεταξύ άλλων, για διαρκή καταναλωτικά αγαθά και αποθέματα θα προσθέσουν στην ανάπτυξη του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος, ενώ η αρνητική επίδραση από τη στεγαστική αγορά θα είναι μικρότερη.

Ωστόσο, επισήμανε πως θα εξακολουθήσει να υπάρχει σημαντική επιβράδυνση στις επιχειρηματικές δαπάνες, την απασχόληση και τις εξαγωγές.

Η τράπεζα αναμένει πλέον πως το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν θα συρρικνωθεί κατά 0,5% στο δεύτερο τρίμηνο, προτού να αναπτυχθεί κατά 1% στο τρίτο τρίμηνο και κατά 2% στο τέταρτο τρίμηνο. Για το σύνολο του έτους, η JPMorgan αναμένει συρρίκνωση του ΑΕΠ κατά 2,5%. Για το 2010, η τράπεζα αναμένει πλέον «ισχυρή ανάπτυξη» με το ΑΕΠ να αναπτύσσεται 2,7% σε ετήσια βάση.

Η τράπεζα ανέφερε πως δεν αναθεωρεί τις προβλέψεις τις για το ποσοστό ανεργίας και του πληθωρισμού, επομένως αναμένει πως η Fed δεν θα αλλάξει την επιτοκιακή πολιτική.

CAPITAL.GR

No comments:

Share |