Friday, May 1, 2009

HΠΑ: Αναβολή στα αποτελέσματα των "τεστ κοπώσεως"

HΠΑ: Αναβολή στα αποτελέσματα των "τεστ κοπώσεως"


Για τα τέλη της επόμενης εβδομάδας θα αναβάλλει η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Fed) τη δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων των «τεστ κοπώσεως» στις 19 μεγαλύτερες τράπεζες της χώρας, σύμφωνα με το Bloomberg που επικαλείται κυβερνητικές πηγές. Μάλιστα το CNBC, επικαλούμενο δικές του πηγές, αναφέρει πως τα αποτελέσματα, τόσο για κάθε τράπεζα ξεχωριστά, όσο και για τις 19 συνολικά, θα δημοσιευτούν στις 7 Μαΐου.

Αρχικά, η Fed αναμενόταν να ανακοινώσει τα αποτελέσματα στις 4 Μαΐου, ωστόσο αναγκάστηκε να αναβάλλει την ημερομηνία δημοσιοποίησης των συμπερασμάτων της καθώς οι διοικήσεις ορισμένων τραπεζών διαφωνούν με τις προκαταρκτικές εκτιμήσεις των κυβερνητικών αξιωματούχων που προσπαθούν να καθορίσουν το πόσο υγιείς είναι οι μεγάλοι τραπεζικοί όμιλοι της χώρας.

Τα ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία αναφέρουν πως οι αμερικανικές αρχές αναμένεται να ανακοινώσουν άμεσα, πιθανώς και εντός της ημέρας, το πότε ακριβώς θα δημοσιοποιήσει τελικά τα αποτελέσματα των «τεστ κοπώσεως».

Τόσο οι αρχές, όσο και τα στελέχη των τραπεζών εκφράζουν την ανησυχία τους για τα ποια θα είναι η επίδραση της δημοσιοποίησης των αποτελεσμάτων στις τιμές των μετοχών των υπό εξέταση εταιρειών, και κυρίως στις μικρότερες τράπεζες.

CAPITAL.GR

No comments:

Share |