Friday, May 1, 2009

Κέρδη 4,2% στο αργό μετά την καταναλωτική εμπιστοσύνη

Κέρδη 4,2% στο αργό μετά την καταναλωτική εμπιστοσύνη


Σε υψηλό τεσσάρων εβδομάδων έκλεισε η τιμή του «μαύρου χρυσού», μετά τη βελτίωση της καταναλωτικής εμπιστοσύνης και η μεταποίηση συρρικνώθηκε με το βραδύτερο ρυθμό των τελευταίων επτά μηνών, γεγονός που υποδηλώνει πως η ύφεση ενδέχεται να τελειώσει εντός του έτους.

Η τιμή του συμβολαίου μελλοντικής εκπλήρωσης αργού τύπου light, sweet παραδόσεως Ιουνίου βρέθηκε να ενισχύεται 5% μετά από έκθεση πως η καταναλωτική εμπιστοσύνη βρέθηκε στο υψηλότερο επίπεδο από την έναρξη της πιστωτικής κρίσης.

Συγκεκριμένα, στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης έκλεισε με άνοδο 2,13 δολαρίων, ήτοι 4,2%, στα 53,01 δολάρια το βαρέλι. Η τιμή του συμβολαίου βρέθηκε έως τα 53,65 δολάρια, επίπεδο που είχε να καταγραφεί από τις 3 Απριλίου. Για την εβδομάδα, η τιμή έχει σημειώσει άνοδο 2,8%, και 19% για φέτος.

Η τιμή του αργού τύπου brent παραδόσεως Ιουνίου σημείωσε άνοδο 1,78 δολάρια, ήτοι 3,5%, στα 52,58 δολάρια το βαρέλι, στο χρηματιστήριο ICE του Λονδίνου.

Ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης τον Απρίλιο διαμορφώθηκε στις 65,1 μονάδες έναντι 61,9 των αρχικών στοιχείων και των 57,3 του Μαρτίου. Οι οικονομολόγοι ανέμεναν πως ο δείκτης θα κινείτο στο σύνολο του Απριλίου στις 61,9 μονάδες.

Παράλληλα, καλύτερα των εκτιμήσεων αποδείχθηκαν τα στοιχεία για το μεταποιητικό κλάδο στις ΗΠΑ τον Απρίλιο, χάρη στη βελτίωση που παρατηρήθηκε στην παραγωγή, αλλά και στις παραγγελίες.

Ο μεταποιητικός ISM σημείωσε άνοδο στις 40,1 μονάδες τον περασμένο μήνα από 36,3 μονάδες το Μάρτιο. Η ένδειξη του Απριλίου κινήθηκε πάνω από τις εκτιμήσεις των οικονομικών αναλυτών που έκαναν λόγο για βελτίωση στις 38,3 μονάδες.

Ξεχωριστά, η μεταποιητική δραστηριότητα της Κίνας επεκτάθηκε για δεύτερο διαδοχικό μήνα, καθώς το «πακέτο» δημοσιονομικής ενίσχυσης της οικονομίας, με τον PMI διαμορφώθηκε στις 53,5 μονάδες τον Απρίλιο από 52,4 μονάδες το Μάρτιο.


CAPITAL.GR

No comments:

Share |