Monday, May 11, 2009

JP Morgan: Το χαμηλό το είδαμε στις 9 Μαρτίου, τώρα slow bulls

JP Morgan: Το χαμηλό το είδαμε στις 9 Μαρτίου, τώρα slow bulls

H βελτίωση που εμφάνισαν τα στοιχεία από το μέτωπο της ανεργίας στις ΗΠΑ αποτελεί σημαντική ένδειξη ότι η ύφεση προσεγγίζει το τέλος της, εκτιμούν οι οικονομολόγοι του επενδυτικού οίκου JP Morgan. Ο στόχος των 1.100 μονάδων για τον ευρύ δείκτη S&P500 φέτος μπορεί να αποδειχθεί συντηρητικός. Η JP Morgan εκτιμά ότι το bear market εκτονώθηκε στο χαμηλό της 9ης Μαρτίου.

«Καθώς πιστεύουμε ότι υπάρχει ανοδικό ρίσκο στο στόχο που είχαμε θέσει για τον δείκτη S&P500 για φέτος, δεν δικαιολογείται πλέον αποχή από την αγορά μέχρις ότου τεσταριστεί το προηγούμενο χαμηλό ή το τελικό χαμηλό (ιδεατά οι 800 μονάδες). Είναι προτιμότερο να γυρίσουμε σε ‘αργούς αγοραστές’ και κατά συνέπεια αλλάζουμε τη στάση μας σε ‘watching for a retest’ από ‘waiting for a retest’. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι γινόμαστε ταύροι πρώτου βαθμού, αργοί αγοραστές για τώρα αλλά έτοιμοι για επιθετικότερες αγορές στη διόρθωση,» σχολιάζει ο οίκος σε έκθεση στρατηγικής.

Γιατί η αμερικανική χρηματιστηριακή αγορά μπορεί να υπερβεί το στόχο των 1.100 μονάδων φέτος; Στις 15 Σεπτεμβρίου 2008, όταν κατέρρευσε η Lehman Brothers, o δείκτης S&P500 βρισκόταν στις 1.250 μονάδες. Σήμερα οι πιστωτικές αγορές έχουν ήδη ανακάμψει σε επίπεδα τιμών που βρίσκονταν πριν την πτώση της Lehman.

«Το bear marker έληξε στις 9 Μαρτίου. Στις 2 Μαρτίου είχαμε επισημάνει ότι η πτώση της αγοράς σε χαμηλά 12ετίας σήμαινε ότι βρισκόμασταν κοντά στον πυθμένα. Με το τέλος της μεγάλης ύφεσης ορατό στην άκρη του τούνελ, με συσσωρευμένη ρευστότητα εκτός αγοράς και με κίνδυνο ο στόχος των 1.100 μονάδων να διαπεραστεί ανοδικά, η άποψη μας είναι ότι το χαμηλό αυτού του bear market το είδαμε στις 9 Μαρτίου. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι αποκλείεται μια διόρθωση, ένα νέο τεστάρισμα που θα είναι όμως το τελευταίο χαμηλό.»

CAPITAL.GR

No comments:

Share |