Monday, May 11, 2009

AIG: Κέρδη ύψους 298 εκατ. δολ. ο κλάδος Γενικών Ασφαλειών

AIG: Κέρδη ύψους 298 εκατ. δολ. ο κλάδος Γενικών Ασφαλειών

Κέρδη ύψους 298 εκατ. δολ. παρουσίασε στο πρώτο τρίμηνο του 2009 ο διεθνής κλάδος Γενικών Ασφαλειών του AIG, στον οποίο ανήκει και η AIG Greece, όπως προκύπτει από τα οικονομικά αποτελέσματα 1ου τριμήνου 2009 του American International Group, Inc. (AIG). Σε επίπεδο Ομίλου, το ΑΙG παρουσίασε ζημίες ύψους 4,35 δισ. δολαρίων, σημαντικά περιορισμένες σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2008. Η κερδοφόρος πορεία του Κλάδου Γενικών Ασφαλειών του AIG, υπογραμμίζει, για μία ακόμη φορά, την ισχυρή θέση και τις θετικές προοπτικές του AIU, το οποίο, όπως έχει πρόσφατα ανακοινωθεί, αποτελεί τον πυρήνα της υπό σύσταση νέας και ανεξάρτητης εταιρίας AIU Holdings Inc., που θα συγκεντρώσει το σύνολο των δραστηριοτήτων όλων των εταιριών Γενικών Ασφαλειών του AIG σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ενώ η παραγωγή ασφαλίστρων του AIU για το 1ο τρίμηνο του 2009 διαμορφώθηκε στα 3.7 δισ, μειωμένη κατά 4,5% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2008, γεγονός που αποδίδεται κυρίως στη μείωση τζίρου και ασφαλισμένων κεφαλαίων υφιστάμενων πελατών, ο δείκτης διατηρησιμότητας Συνεργατών και Ασφαλιζόμενων, ιδιωτών και επιχειρήσεων, κινήθηκε σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα. Ενδεικτικά, στην κατηγορία των μεγάλων επιχειρήσεων (Major Accounts), ο εν λόγω δείκτης εμπιστοσύνης υπερέβη το 90%, αποτελώντας την έμπρακτη αναγνώριση της αξιοπιστίας του AIU από Συνεργάτες και Πελάτες.

Στα ιδιαίτερα θετικά του τριμήνου καταγράφεται το γεγονός πως ο Μικτός Δείκτης (Combined Ratio) διαμορφώθηκε στο 90,5% - επίπεδο εξαιρετικό για τα δεδομένα της ασφαλιστική αγοράς, πολύ δε περισσότερο μέσα στο υφιστάμενο αρνητικό επιχειρηματικό και οικονομικό διεθνές περιβάλλον - εξασφαλίζοντας έτσι ισχυρή τεχνική κερδοφορία.

Τα αποτελέσματα του 1ου τριμήνου 2009 αναδεικνύουν τα διαχρονικά χαρακτηριστικά του AIU, ποιότητα εξυπηρέτησης, προϊοντικές λύσεις, συνετή πολιτική ανάληψης κινδύνων, τιμολογιακή ευελιξία – στοιχεία τα οποία ανέδειξαν το AIU ως τον Κορυφαίο Ασφαλιστικό Οργανισμό παγκοσμίως από το περιοδικό EUROMONEY.

REPORTER.GR

No comments:

Share |