Monday, May 11, 2009

Hν. Βασίλειο: Προς αλλαγή κανονισμών πτωχεύσεων

Hν. Βασίλειο: Προς αλλαγή κανονισμών πτωχεύσεων


Αλλαγές στη νομοθεσία περί χρεοκοπίας αναμένεται να προτείνει άμεσα -ίσως και σήμερα- η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου με στόχο να παρέχει μεγαλύτερη προστασία στους επενδυτές και στις αγορές στην περίπτωση κατάρρευσης επενδυτικής τράπεζας, σύμφωνα με το Reuters που επικαλείται πηγές.

Η κυβέρνηση Brown προσπαθεί να βελτιώσει το καθεστώς περί χρεοκοπίας από όταν κατέρρευσε η Lehman Brothers, με βασικό στόχο να επιτρέψει στους πελάτες των επενδυτικών τραπεζών να διασφαλίσουν ταχείες αποδόσεις στα πάγια και να ενημερώνονται για τη φύση των συναλλαγών.

Πρόσωπο προσκείμενο στην κυβέρνηση ανέφερε πως οι προτάσεις θα περιλαμβάνουν την υποχρέωση των τραπεζών να έχουν εκ των προτέρων και ως δικλείδα ασφαλείας σχέδιο έκτακτης ανάγκης, το οποίο να έχει την έγκριση της αρχής χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών (FSA), αλλά και ότι οι παράγοντες (στο πτωχευτικό δίκαιο) που δίνουν ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στο Ηνωμένο Βασίλειο δεν επηρεάζονται.

Οι προτάσεις καταρτίστηκαν από κοινού με ειδικούς του τραπεζικού κλάδου, του βρετανικού Δικαίου, της FSA και της Τράπεζας της Αγγλίας.

CAPITAL.GR

No comments:

Share |