Monday, May 11, 2009

Εως 20% θα κατέχει η MIG στο νέο επενδυτικό σχήμα για την άντληση 5 δις ευρώ

Εως 20% θα κατέχει η MIG στο νέο επενδυτικό σχήμα για την άντληση 5 δις ευρώ

Ποσοστό έως και 20% μπορεί να κατέχει η MIG στο νέο σχήμα , όχημα που θα δημιουργηθεί και το οποίο θα συγκεντρώσει περί τα 5 δις ευρώ με στόχο να προβεί σε εξαγορές τραπεζών ή να συμμετάσχει σε αυξήσεις κεφαλαίων τραπεζών. Το επενδυτικό σχήμα που θα δημιουργηθεί ουσιαστικά αντικαθιστά το σχέδιο για αύξηση κεφαλαίου όμως ουσιαστικά εξυπηρετούν τον ίδιο σκοπό.

Αρχές Φθινοπώρου θα συσταθεί το νέο επενδυτικό σχήμα στο οποίο θα συμμετέχουν ξένοι επενδυτές με ελάχιστο ποσό μεταξύ 500 χιλιάδων και 1 εκατ. ευρώ. Οι μικρομέτοχοι δεν θα συμμετάσχουν.

Οι ξένοι που θα συμμετάσχουν στο νέο επενδυτικό σχήμα θα κατέχουν περί το 80% ίσως και μεγαλύτερο ποσοστό ενώ η MIG θα κινηθεί μεταξύ 10% και 20% είτε συμμετέχοντας αναλογικά εισφέροντας κεφάλαια είτε σε συμφωνία με τους νέους επενδυτές να παραχωρηθεί ένα ποσοστό στην MIG.

O στόχος της κίνησης αυτής είναι σαφής να προχωρήσει σε εξαγορές μετοχών άλλων τραπεζών. Π.χ. αν μια τράπεζα επιδιώξει να πραγματοποιήσει αύξηση κεφαλαίου η MIG θα εκδηλώσει ενδιαφέρον ή να αγοράσει μετοχές από το ΧΑ. Σε εύθετο χρόνο η MIG θα μπορούσε να απορροφήσει το νέο επενδυτικό σχήμα.

Η MIG αύριο 12 Μαΐου πραγματοποιεί στο Λονδίνο παρουσίαση όλων των θυγατρικών του ομίλου ενώ θα υπάρξουν αναφορές και για την δημιουργία του νέου επενδυτικού σχήματος. Θα παρουσιαστούν αναλυτικά οι προτεραιότητες και οι στόχοι της κάθε εταιρίας.

Σημειώνεται ότι στα σχέδια περιλαμβάνεται η είσοδος στο ΧΑ εταιριών που έχουν ενταχθεί στην Vivartia holding ενώ η εταιρεία συμμετοχών θα απορροφηθεί.

REPORTER.GR

No comments:

Share |