Monday, May 11, 2009

Περιορισμένες οι απώλειες του αργού- Κράτησε τα 58,5 δολάρια

Περιορισμένες οι απώλειες του αργού- Κράτησε τα 58,5 δολάρια

Απώλειες σημείωσε σήμερα το αργό στις διεθνείς αγορές εμπορευμάτων, στον απόηχο των εκτιμήσεων ότι θα υπάρξει αύξηση των αποθεμάτων κατά 10% την προηγούμενη εβδομάδα, αφού η κατανάλωση έχει υποχωρήσει κατακόρυφα.
Αναλυτικότερα, τα συμβόλαια παράδοσης Ιουνίου του αργού υποχώρησαν κατά 0,2% στα 58,50 δολάρια το βαρέλι. Ωστόσο, οι τιμή του αργού είναι κατά 30% υψηλότερα σε σχέση με την αρχή του χρόνου. Το πετρέλαιο τύπου brent υποχώρησε κατά % στα δολάρια το βαρέλι.

Από τα τέλη του περασμένου καλοκαιριού η τιμή του αργού ακολουθεί τις κεφαλαιαγορές, οι οποίες «δίνουν το σήμα» για ανάκαμψη ή περεταίρω πτώση, σημειώνουν πολλοί αναλυτές. Σήμερα οι κεφαλαιαγορές σημείωσαν εκτεταμένες απώλειες σε ολόκληρο τον πλανήτη, γι΄ αυτό και είναι ένας επιπλέον λόγος πτώσης του αργού.

Σημειώνεται ότι τις τέσσερις προηγούμενες εβδομάδες η κατανάλωση των καυσίμων υποχώρησε κατά 7,9% σε σχέση με την αντίστοιχη κατανάλωση ένα χρόνο νωρίτερα. Αυτά τα επίπεδα θεωρούνται τα χαμηλότερα από τον Μάιο του 1999.

Επιπλέον, οι αναλυτές θεωρούν ότι το πρόσφατο ράλι του αργού στηρίχθηκε στην επιμονή πολλών επενδυτών να ανακτήσουν παλαιότερες απώλειες. Δεν στηρίχθηκε στην βελτίωση θεμελιωδών μεγεθών για να μπορέσει να προχωρήσει η τιμή ακόμη υψηλότερα. Γι΄ αυτό και τοποθετούν το «ταβάνι» των τιμών του αργού μεταξύ 60-70 δολαρίων.

REPORTER.GR

No comments:

Share |