Tuesday, May 19, 2009

Fed: Στις 8 Ιουνίου η απάντηση στις τράπεζες για την επιστροφή του TARP

Fed: Στις 8 Ιουνίου η απάντηση στις τράπεζες για την επιστροφή του TARP

Στις 8 Ιουνίου αναμένεται να δοθεί η πρώτη απάντηση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ στις αιτήσεις των τραπεζών για αποπληρωμή των δανείων του κυβερνητικούς προγράμματος TARP. Οι αξιωματούχοι ανακοίνωσε ότι θα εκδώσει μηνιαίες ανακοινώσεις στις 19 αμερικανικές τράπεζες, ενώ προς το παρόν διεξάγουν συζητήσεις με τις τράπεζες για την κατάλληλη διαδικασία που θα γίνει η διαδικασία.

Στις επόμενες εβδομάδες θα αποπληρώσει τα δάνεια η JPMorgan

Η JPMorgan Chase θα είναι σε θέση να αποπληρώσει τα δάνεια που έχει λάβει από την αμερικανική κυβέρνηση μέσα στις επόμενες εβδομάδες, σύμφωνα με το Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρίας Jamie Dimon στην ετήσια γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρίας στη Νέα Υόρκη. Παρόλα αυτά όπως συμπλήρωσε, δεν είναι σε θέση αυτή τη στιγμή να καθορίσει τον ακριβή χρόνο που θα γίνει αυτό.

Morgan Stanley, Goldman Sachs, JPMorgan: Επιστρέφουν 45 δισ στο ΤARP

Αίτηση αποπληρωμής των κρατικών δανείων, συνολικού ύψους 45 δισ. δολαρίων, κατέθεσαν οι Goldman Sachs, JPMorgan και Morgan Stanley, όπως αναφέρουν πηγές, σύμφωνα με το Bloomberg. Για να γίνει η αναχρηματοδότηση, οι τρεις τράπεζες χρειάζονται την έγκριση της Federal Reserve, που είναι και ο βασικός επόπτης τους.

Αν τελικά εγκριθεί, αυτή θα είναι η μεγαλύτερη αποζημίωση στους φορολογούμενους από τότε που ξεκίνησε το TARP, το πρόγραμμα διάσωσης των αμερικανικών τραπεζών, συνολικού ύψους 700 δισ. δολαρίων, τον περασμένο Οκτώβριο.

Σημειώνεται ότι οι τράπεζες επιθυμούν να αποπληρώσουν τα δάνεια ώστε να αποφύγουν τους περιορισμούς στις αποζημιώσεις και στις προσλήψεις, που επιβλήθηκαν στις εταιρείες που είχαν πρόσβαση στο TARP το Φεβρουάριο.

REPORTER.GR

No comments:

Share |