Tuesday, May 19, 2009

Σε υψηλά έξι μηνών το αργό- Στα 59,65 δολάρια

Σε υψηλά έξι μηνών το αργό- Στα 59,65 δολάρια

Σε υψηλά έξι μηνών «αναρριχήθηκε» το αργό στις διεθνείς αγορές εμπορευμάτων, στον απόηχο της ανόδου των κεφαλαιαγορών και της βενζίνης, και της πυρκαγιάς που ξέσπασε στα διυλιστήρια των Flint Hills Resources.
Συγκεκριμένα, τα συμβόλαια παράδοσης του Ιουνίου του αργού ανήλθαν στα 59,65 δολάρια σημειώνοντας κατά 1,1%. Σήμερα ήταν η τελευταία μέρα διαπραγμάτευσης του συγκεκριμένου συμβολαίου και τη θέση του παίρνει το συμβόλαιο του Ιουλίου. Το συμβόλαιο του Ιουλίου ενισχύθηκε κατά 1,2% στα 60,28 δολάρια το βαρέλι. Οι τιμές τους αργού είναι κατά 34% υψηλότερα από την αρχή του έτους. Το αντίστοιχο συμβόλαιο του brent ενισχύθηκε κατά 0,8% στα 58,95 δολάρια.

Σημειώνεται ότι η φωτιά στο Flint Hills’ Corpus Christi στο Texas, το οποίο έχει δυναμικότητα 300.000 βαρέλια αργού ημερησίως, έχει σβήσει, ωστόσο η πηγή του Sunoco, όπου και είχε πληγεί από πυρκαγιά χθες, βρίσκεται εκτός λειτουργίας.

Υπενθυμίζεται ότι το αργό βρισκόταν σε αρνητικό έδαφος ενδοσυνεδριακά, παράλληλα με την πορεία των κεφαλαιαγορών. Από τη στιγμή που οι κεφαλαιαγορές «γύρισαν» σε θετικό έδαφος, το κλίμα αλλαξε και για το αργό.

REPORTER.GR

No comments:

Share |