Tuesday, May 19, 2009

ΕΤΥΚ: 5 διαβεβαιώσεις Βγενόπουλου

ΕΤΥΚ: 5 διαβεβαιώσεις Βγενόπουλου


Διαβεβαιώσεις ότι τα ωφελήματα και κεκτημένα των υπαλλήλων της Marfin Popular δεν κινδυνεύουν από την απόφαση της τράπεζας να μεταφέρει την έδρα από την Κύπρο στην Ελλάδα, έλαβε ο πρόεδρος της ΕΤΥΚ Λοϊζος Χατζηκωστής από τον Εκτελεστικό Αντιπρόεδρο της τράπεζας Ανδρέα Βγενόπουλο.

Όπως αναφέρεται σε εγκύκλιο της ΕΤΥΚ, ο κ. Χατζηκωστής είχε σήμερα συνάντηση με τον κ. Βγενόπουλο και αφού άκουσε την επιχειρηματολογία και τους λόγους που οδήγησαν τη Διοίκηση της Τράπεζας την πρόθεση να μεταφέρει την έδρα της Marfin Λαϊκής Τράπεζας στην Αθήνα, ζήτησε από την Τράπεζα και έλαβε τις πιο κάτω διαβεβαιώσεις οι οποίες θα δοθούν εντός της βδομάδας και γραπτώς.

1. Κανένας συνάδελφος δεν θα χάσει την εργασία του.
2. Τα κεκτημένα δικαιώματα των συναδέλφων θα συνεχίσουν να
υφίστανται.
3. Οι υφιστάμενες συμφωνίες θα εξακολουθήσουν να ισχύουν.
4. Η νέα Τράπεζα που θα λειτουργεί στην Κύπρο υπό μορφή
θυγατρικής θα ενισχυθεί περαιτέρω.
5. Η φιλεργατική πολιτική της Τράπεζας θα συνεχισθεί και με τη νέα
θυγατρική Τράπεζα.

Παράλληλα ο κ. Ανδρέας Βγενόπουλος δεσμεύτηκε ότι το αργότερο εντός της άλλης βδομάδας θα συγκληθεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή Επιχείρησης του Ομίλου της Marfin Λαϊκής Τράπεζας, όπου θα συζητηθεί το θέμα σε βάθος και σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή οδηγία αλλά και τη συμφωνία
ίδρυσης της Ε.Ε.Ε.

«Σαν Οργάνωση θέλουμε να διαβεβαιώσουμε τους συναδέλφους, ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για το εργασιακό τους μέλλον. Η ΕΤΥΚ είναι εδώ και θα είναι και στο μέλλον, έτοιμη και ικανή να προασπίσει τα συμφέροντα των συναδέλφων», αναφέρει η εγκύκλιος.

Με τα πιο πάνω, δεν σημαίνει ότι δεν θεωρούμε αρνητικό για την οικονομία της Κύπρου τη μεταφορά της έδρας της Marfin Λαϊκής στην Αθήνα, γι’ αυτό εκεί που μπορούμε θα συμβάλουμε με κάθε τρόπο ούτως ώστε η απόφαση αυτή να μην υλοποιηθεί αλλά και αν υλοποιηθεί, να
ανατραπεί και να επανέλθει η έδρα στην Κύπρο.

Γι’ αυτό το λόγο, η Οργάνωσή μας, και ελπίζουμε ο κάθε ενδιαφερόμενος, να συμβάλει με τον τρόπο του, ούτως ώστε να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις εκείνες που να ευνοούν την παραμονή της έδρας της Marfin Λαϊκής Τράπεζας στην Κύπρο και φυσικά και των άλλων Κυπριακών Τραπεζών αλλά ακόμη και την προσέλκυση ξένων Τραπεζών στην Κύπρο», τονίζεται.


STOCKWATCH.COM.CY

No comments:

Share |