Friday, April 10, 2009

WSJ: Προς ΑΜΚ η Goldman Sachs

WSJ: Προς ΑΜΚ η Goldman Sachs


Σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων προσανατολίζεται η Goldman Sachs προκειμένου να αποπληρώσει δάνειο 10 δισ. δολαρίων που έλαβε από την αμερικανική κυβέρνηση, σύμφωνα με τη Wall Street Journal.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, επικαλούμενη άτομα προσκείμενα στο θέμα, η εταιρεία πιθανόν να ανακοινώσει την ΑΜΚ – το ακριβές ύψος της οποίας δεν έχει ακόμη αποφασιστεί – εντός της επόμενης εβδομάδας. Η τελική απόφαση της διοίκησης ενδεχομένως να εξαρτηθεί από τις συνθήκες στην αγορά, διευκρινίζεται στο δημοσίευμα.

Εκπρόσωπος της Goldman Sachs αρνήθηκε να σχολιάσει το δημοσίευμα.

Η μετοχή της εταιρείας έχει εκτιναχθεί φέτος κατά 47%, έπειτα από «βουτιά» 61% που είχε σημειώσει το 2008, μεσούσης της χειρότερης χρηματοοικονομικής κρίσης από τη Μεγάλη Ύφεση. Σημειώνεται ότι τα αποτελέσματά της για το πρώτο τρίμηνο θα ανακοινωθούν στις 14 Απριλίου.

Οι αμερικανικοί τραπεζικοί όμιλοι, συμπεριλαμβανομένης της Goldman Sachs, οι οποίοι έχουν λάβει κρατικά κεφάλαια, βρίσκονται στο μικροσκόπιο των αρχών, καθώς έντονη είναι η δημόσια κατακραυγή για τα παχυλά μπόνους προς τα υψηλόβαθμα στελέχη τους.

NAFTEMPORIKI

No comments:

Share |