Friday, April 10, 2009

Ιαπωνία: Σχέδιο για μακροπρόθεσμη ανάπτυξη της οικονομίας

Ιαπωνία: Σχέδιο για μακροπρόθεσμη ανάπτυξη της οικονομίας

Το φιλόδοξο σχέδιό του για τη μακροπρόθεσμη ανάπτυξη της ιαπωνικής οικονομίας ανακοίνωσε χθες ο πρωθυπουργός της χώρας, Τάρο Άσο, υποσχόμενος την αναμόρφωση της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας στον κόσμο και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, με πρώτο βήμα ένα τεράστιο νέο πακέτο οικονομικής ενίσχυσης.

Η αξία του οικονομικού αυτού πακέτου αντιστοιχεί στο 3% του ΑΕΠ της χώρας και ανέρχεται στα 15,4 τρισ. γιεν. Παράλληλα δημιουργεί ένα δίχτυ ασφαλείας για τους εποχιακούς εργαζόμενους, ενισχύει τις δοκιμαζόμενες επιχειρήσεις και προσφέρει στήριξη στις περιφερειακές οικονομίες.

Ο Ιάπωνας πρωθυπουργός σκοπεύει να ενισχύσει την εγχώρια ζήτηση τουλάχιστον κατά 40 τρισ. γιεν [JPY=X] μέσα στα επόμενα τρία χρόνια και να δημιουργήσει 1,4 - 2 εκατομμύρια νέες θέσεις εργασίας.

Μακροπρόθεσμος στόχος της κυβέρνησης είναι μέχρι το 2020 το ΑΕΠ της Ιαπωνίας να είναι στα 120 τρισ. γιεν και η δημιουργία 4 εκατομμυρίων νέων θέσεων εργασίας. Την ίδια ώρα, απρόσμενη άνοδο 1,4% κατέγραψαν τον Φεβρουάριο οι παραγγελίες για μηχανολογικό εξοπλισμό στην ιαπωνική βιομηχανία.


NAFTEMPORIKI

No comments:

Share |