Friday, April 10, 2009

ΗΠΑ: Εχεμύθεια για τα αποτελέσματα των «τεστ αντοχής»

ΗΠΑ: Εχεμύθεια για τα αποτελέσματα των «τεστ αντοχής»



Να μην συμπεριλάβουν τα πορίσματα των «τεστ αντοχής» στα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου ζητά το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ από τις 19 μεγαλύτερες τράπεζες της χώρας που βρέθηκαν στο μικροσκόπιο προκειμένου να αξιολογηθούν οι ανάγκες τους σε κεφάλαια και η ικανότητά τους να ανταπεξέλθουν στην κρίση.

Προς το παρόν, πάντως, οι τράπεζες δεν γνωρίζουν τα αποτελέσματα της αξιολόγησης, σύμφωνα με τις πηγές του Reuters.

Σήμερα έχει προγραμματιστεί η συνάντηση του Μπάρακ Ομπάμα με τις κορυφαίες εποπτικές αρχές στη διάρκεια της οποίας θα συζητηθούν τα συμπεράσματα των τεστ αντοχής, τα αποτελέσματα των οποίων αναμένονται με αδημονία από τις αγορές. Στη συνεδρίαση θα συμμετέχουν επίσης ο υπουργός Οικονομικών Τίμοθι Γκάιτνερ, ο διοικητής της Fed Μπεν Μπερνάνκι, η διοικητής της Υπηρεσίας Εγγύησης Καταθέσεων των ΗΠΑ, Σίλα Μπερ, καθώς και άλλοι εποπτικοί φορείς.

Σύμφωνα με τους αξιωματούχους, τα αποτελέσματα των τεστ θα ανακοινωθούν έως το τέλος Απριλίου που οι περισσότερες αμερικανικές τράπεζες θα έχουν ανακοινώσει τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου. Μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των τεστ και τον προσδιορισμό των αναγκών τους, οι τράπεζες θα έχουν περιθώριο έξι μηνών για να αντλήσουν κεφάλαια από την αγορά ιδιωτικών κεφαλαίων ή να ζητήσουν κρατικές ενισχύσεις.

NAFTEMPORIKI

No comments:

Share |