Monday, April 13, 2009

Toyota: Μεγάλες ζημιές αναμένει για το 2009

Toyota: Μεγάλες ζημιές αναμένει για το 2009



Με τις πωλήσεις οχημάτων να καταγράφουν ραγδαία πτώση παγκοσμίως, οι πιέσεις για την ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία Toyota έχουν ενταθεί αισθητά.

Αν και ο ιαπωνικός κολοσσός δεν αντιμετωπίζει σε καμία περίπτωση τα προβλήματα ρευστότητας των αυτοκινητοβιομηχανιών του Ντιτρόιτ, αναλυτές προβλέπουν ότι θα έρθει αντιμέτωπος με μεγάλες ζημίες το τρέχον οικονομικό έτος.

Σε δημοσίευμά της η οικονομική εφημερίδα Nikkei [.N225] τονίζει ότι το έτος, που λήγει το Μάρτιο του 2010, η Toyota Motors ενδέχεται να εμφανίσει λειτουργικές ζημιές άνω των 500 δισ. γιεν [JPY=X] (5 δισ. δολαρίων) εν μέσω ισχυρότατων πιέσεων στις πωλήσεις.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Nikkei, οι πωλήσεις οχημάτων θα διαμορφωθούν το τρέχον έτος στα 6,5 εκατ. μονάδες, υποχωρώντας έτσι κάτω από το όριο των 7 εκατομμυρίων οχημάτων για πρώτη φορά από το 2003.

Αντίστοιχες ήταν οι εκτιμήσεις και σε πρόσφατη έρευνα του Reuters, με τους αναλυτές να «βλέπουν» τις λειτουργικές ζημιές της μεγαλύτερης αυτοκινητοβιομηχανίας στον κόσμο να διευρύνονται έως και τα 550 δισ. γιεν.

NAFTEMPORIKI

No comments:

Share |