Monday, April 13, 2009

Κίνα: "Δώρο" 25 δισ. δολαρίων σε χώρες της Ν.Α. Ασίας

Κίνα: "Δώρο" 25 δισ. δολαρίων σε χώρες της Ν.Α. Ασίας


Στη δημιουργία fund ύψους 10 δισ. δολαρίων με σκοπό τη χρηματοδότηση έργων υποδομής και στην διεύρυνση των πιστωτικών διευκολύνσεων προς τις γείτονες χώρες έως του ποσού των 15 δισ. δολαρίων, προτίθεται να προβεί η Κίνα σε μια προσπάθεια να αυξήσει -μεταξύ άλλων- την επιρροή της στην Νοτιοανατολική Ασία, όπως μεταδίδουν ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία.

Ο Κινέζος υπουργός Εξωτερικών Yang Jiechi, ανακοίνωσε τα σχέδια της κυβέρνησης μέσω του κρατικού πρακτορείου ειδήσεων Xinhua, τονίζοντας ότι “το fund επενδυτικής συνεργασίας” θα στηρίξει τα έργα υποδομής, την εκμετάλλευση των πηγών ενέργειας καθώς και έργα στον τομέα των πληροφορίων και των επικοινωνιών.

Οι όροι της χρηματοδότησης, η οποία αφορά τα 10 μέλη της Ένωσης Κρατών της Νοτιοανατολικής Ασίας (ASEAN), δεν έγιναν γνωστοί.

“Η λογική της συνεργασίας μεταξύ της Κίνας και της Ένωσης είναι ότι οι δύο πλευρές καλούνται να αντιμετωπίσουν την παγκόσμια οικονομική κρίση και θα καταβάλουν προσπάθειες να μετατρέψουν την άνευ προηγουμένου πρόκληση σε μια ευκαιρία για στενότερη συνεργασία και κοινή ανάπτυξη,” φαίνεται να υποστηρίζει ο Yang.

CAPITAL.GR

No comments:

Share |