Tuesday, April 14, 2009

SEC: Εξετάζει την υπόθεση των bonus της Merrill Lynch ύψους $3,62 δισ

SEC: Εξετάζει την υπόθεση των bonus της Merrill Lynch ύψους $3,62 δισ


Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC) εξετάζει το αν η Bank of America παραβίασε τους ομοσπονδιακούς νόμους όταν δεν ενημέρωσε τους μετόχους της για την πρόθεση της Merrill Lynch να δαπανήσει 3,62 δισ. δολάρια σε bonus, πριν ψηφίσουν για την συγχώνευση των δύο τραπεζών, σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times.

Η πρόεδρος της SEC, Mary Shapiro, σε επιστολή προς τα μέλη του Κονγκρέσου ανέφερε ότι η επιτροπή “εξετάζει με προσοχή την υπόθεση της Bank of America”, ενώ δεν έχει ακόμη εκφράσει άποψη για το αν θα έπρεπε να γνωστοποιηθεί το σχέδιο για τα bonus, αναφέρει το δημοσίευμα.

Την προηγούμενη εβδομάδα, σε επιστολή του προς την SEC, ο Dennis Kucinich, μέλος του Κονγκρέσου, ανέφερε ότι σημαντικά ερωτήματα περιβάλλουν την μη γνωστοποίηση του σχεδίου πριν από την ψηφοφορία των μετόχων για την εξαγορά της Merrill Lynch.

“Θα κάνουμε το καθήκον μας επιβάλλοντας τους νόμους με σθένος και επαγρύπνηση στα σημεία που θεωρούμε ότι υπήρξαν ουσιαστικές παραλείψεις," φέρεται να αναφέρει στην επιστολή της η Shapiro σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Σε ανακοίνωση της την περασμένη εβδομάδα η Bank of America τόνισε ότι “θεωρούμε πως όλες οι απαραίτητες και νόμιμες γνωστοποιήσεις ήταν διαθέσιμες για τους μετόχους πριν τη συνεδρίαση.”

CAPITAL.GR

No comments:

Share |