Tuesday, April 14, 2009

Κέρδη-έκπληξη από την Goldman Sachs

Κέρδη-έκπληξη από την Goldman Sachs

Ακόμα μία έκπληξη επιφύλασσε ο τραπεζικός κλάδος τη Δευτέρα, με την Goldman Sachs να ανακοινώνει εντυπωσιακά κέρδη -αυξημένα κατά 13%- και μάλιστα μία ημέρα νωρίτερα από ό,τι αρχικά είχε προγραμματίσει.

Παράλληλα, ο έκτος μεγαλύτερος τραπεζικός όμιλος των ΗΠΑ ανακοίνωσε πως σχεδιάζει να συγκεντρώσει 5 δισ. δολάρια μέσω πώλησης μετοχών, ούτως ώστε να αποπληρώσει το σύνολο των κυβερνητικών κεφαλαίων που έλαβε από το TARP στο μέσο της κρίσης.

Σύμφωνα με ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία, η Goldman Sachs εμφάνισε στο πρώτο τρίμηνο, καθαρά κέρδη 1,81 δισ. δολαρίων, ήτοι 3,39 δολαρίων ανά μετοχή, ξεπερνώντας κατά πολύ τις συγκλίνουσες εκτιμήσεις των αναλυτών που τοποθετούσαν την κερδοφορία του ομίλου στα 1,64 δολάρια ανά μετοχή.

Αξίζει να αναφερθεί πως την αντίστοιχη περυσινή περίοδο ο όμιλος είχε εμφανίσει κέρδη 1,5 δισ. δολαρίων, ήτοι 3,23 δολαρίων ανά μετοχή.

Ο όμιλος ανέφερε πως τα καλύτερα των εκτιμήσεων καθαρά κέρδη αποδίδονται εν μέρει στα ιδιαίτερα ισχυρά έσοδα από συναλλαγές.

Τα έσοδα πρώτου τριμήνου διαμορφώθηκαν στα 9,43 δισ. δολάρια, ενώ ο δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας Tier 1, βάσει της Βασιλείας ΙΙ, ανήλθε στο 16% στο τέλος του α΄ τριμήνου. Τα έσοδα από συναλλαγές σταθερού εισοδήματος βρέθηκαν σε επίπεδο-ρεκόρ των 6,56 δισ. δολαρίων, ήτοι κατά 34% υψηλότερα από το προηγούμενο ρεκόρ.

Η διοίκηση του ομίλου ανέφερε πως το μέρισμα α΄ τριμήνου θα διαμορφωθεί στα 35 cents ανά μετοχή.
Παράλληλα, το διοικητικό συμβούλιο της Goldman Sachs Group Inc. αποφάσισε να αλλάξει το τέλος του έτους χρήσης από την τελευταία Παρασκευή του Δεκεμβρίου στις 31 Δεκεμβρίου, αρχής γενομένης από το τρέχον έτος χρήσης.


CAPITAL.GR

No comments:

Share |