Tuesday, April 14, 2009

Πούλησε 40,65 εκατ. μετοχές η Goldman Sachs

Πούλησε 40,65 εκατ. μετοχές η Goldman Sachs

Σε συγκέντρωση 5 δισ. δολάρια μέσω πώλησης μετοχών ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει η Goldman Sachs, ούτως ώστε να αποπληρώσει τα 10 δις. δολάρια που έχει λάβει στα πλαίσια κυβερνητικών κεφαλαίων που έλαβε από το TARP στο μέσο της κρίσης. Η τράπεζα ανακοίνωσε σήμερα ότι πούλησε 40,65 εκατ. μετοχές έναντι 123 δολάρια η καθεμία, κατά 5,5% χαμηλότερα από τη χθεσινή τιμή κλεισίματος ύψους 130,15 δολαρίων. Η τιμή ήταν ακριβώς στο ίδιο επίπεδο με αυτή στην οποία είχε προχωρήσει σε πώληση μετοχών το Σεπτέμβριο. Όμως η κατά 5,5% χαμηλότερη τιμή είναι τριπλάσια από την κατά 1,6% χαμηλότερη τιμή στην οποία είχε πωλήσει τις μετοχές της το Σεπτέμβριο.

Οι μετοχές της καταγράφουν απώλειες στην αγορά της Νέας Υόρκης. Να σημειωθεί πάντως ότι οι μετοχές της μέχρι την περασμένη εβδομάδα δεν είχαν κλείσει πάνω από τα 123 δολάρια από τις 6 Οκτωβρίου.

«Υπάρχουν πολλές τράπεζες που επιθυμούν να προχωρήσουν σε πώληση μετοχών αυτή τη στιγμή και η Goldman έβαλε τον εαυτό της στην αρχή της ουράς», σημειώνουν αναλυτές. Εάν καταφέρει να αποπληρώσει τα χρήματα του TARP η Goldman θα είναι σε θέση να «προσλάβει ταλαντούχα στελέχη με καλύτερες αποζημιώσεις.

Ξεπέρασαν τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις τα αποτελέσματα

Τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις ξεπέρασαν τα αποτελέσματα πρώτου τριμήνου της Goldman Sachs, με τις μετοχές να καταγράφουν άνοδο 54%. Η εταιρεία ανακοίνωσε παράλληλα ότι θα προχωρήσει σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου κατά 5 δισ. δολάρια προκειμένου να αποπληρώσει τα χρέη της στο αμερικανικό δημόσιο.

Τα κέρδη της στο τρίμηνο ανήλθαν σε 1,81 δισ. δολάρια, ή 3,39 δολάρια ανά μετοχή από 1,64 δολάρια που εκτιμούσαν οι αναλυτές. Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι το Δεκέμβριο είχε εμφανίσει ζημιές 780 εκατ. δολαρίων ή 2,15 δολαρίων ανά μετοχή. Ο κύκλος εργασιών στο τρίμηνο ανήλθε στα 9,43 δισ. δολάρια.

Η Goldman Sachs ήταν η πιο επικερδής εταιρεία της Wall Street πριν μετατραπεί σε τράπεζα πέρυσι, όταν και εμφάνισε τις πρώτες της ζημιές από το 1999 όταν εισήχθη στο χρηματιστήριο.

Το μέρισμα α΄ τριμήνου θα διαμορφωθεί στα 35 cents ανά μετοχή. Παράλληλα, το διοικητικό συμβούλιο της εταιρίας αποφάσισε να αλλάξει το τέλος του έτους χρήσης από την τελευταία Παρασκευή του Δεκεμβρίου στις 31 Δεκεμβρίου, αρχίζοντας από το τρέχον έτος χρήσης.

REPORTER.GR

No comments:

Share |