Wednesday, April 15, 2009

Απώλειες για τρίτη ημέρα ο Nikkei

Απώλειες για τρίτη ημέρα ο Nikkei


Σε αρνητικό έδαφος έκλεισε και σήμερα ο δείκτης Nikkei [.N225] , καταγράφοντας απώλειες 1,1%. Πιέσεις δέχθηκαν οι μετοχές της Canon και άλλων εξαγωγέων μετά τη μεγάλη πτώση των λιανικών πωλήσεων στις ΗΠΑ και την ανατίμηση του γιεν.

Στον αντίποδα, ανοδικά κινήθηκαν οι αμυντικοί κλάδοι, όπως οι φαρμακευτικές και οι εταιρείες λιανικής, παρά τα απογοητευτικά αποτελέσματα, καθώς οι επενδυτές είχαν προεξοφλήσει τις αρνητικές ειδήσεις στον κλάδο.

Οι επενδυτές έσπευσαν να «κλειδώσουν» τα κέρδη τους μετά τις πρόσφατες απότομες βουτιές, οδηγώντας τον ιαπωνικό δείκτη σε πτώση 99,72 μονάδων, στις 8.742,96 μονάδες.

«Έχουμε μπει στην εποχή ανακοινώσεων αποτελεσμάτων, ενώ οι ειδήσεις σχετικά με τα προγράμματα οικονομικών κινήτρων έχουν ήδη δοθεί στη δημοσιότητα, οπότε οι επενδυτές είναι αποφασισμένοι ότι κάθε είδηση που θα ακούν για ένα διάστημα θα είναι δυσάρεστη», σχολίασε ο Koichi Ogawa, επικεφαλής διαχείρισης χαρτοφυλακίου στην Daiwa SB Investments.

«Είναι δύσκολο να πω εάν βρισκόμαστε σε αμυντική αγορά, φαίνεται όμως ότι έχουμε περάσει σε φάση συνειδητοποίησης», συμπλήρωσε.

Απώλειες ύψους 1% σημείωσε και ο διευρυμένος δείκτης Topix, ο οποίος έκλεισε στις 835,25 μονάδες.


NAFTEMPORIKI

No comments:

Share |