Wednesday, April 15, 2009

ΗΠΑ: Μεγαλύτερη των εκτιμήσεων η αύξηση των αποθεμάτων αργού

ΗΠΑ: Μεγαλύτερη των εκτιμήσεων η αύξηση των αποθεμάτων αργού

Ξεπέρασε τις προβλέψεις των αναλυτών η άνοδος των αμερικανικών πετρελαϊκών εβδομάδων για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 10 Απριλίου, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η αμερικανική Υπηρεσία Ενέργειας, επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις ότι η οικονομική ύφεση περιορίζει δραματικά τη ζήτηση.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα, τα αποθέματα αργού αυξήθηκαν κατά 5,6 εκατ. βαρέλια για να αναρριχηθούν στα 366,7 εκατ. βαρέλια. Σημειώνεται ότι οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires έκαναν λόγο για άνοδο των αποθεμάτων κατά 2,1 εκατ. βαρέλια.

Τα αποθέματα βενζίνης υποχώρησαν κατά 900.000 βαρέλια στα 216,5 εκατ. βαρέλια, με τους αναλυτές να περιμένουν μείωση κατά 500.000 βαρέλια. Τέλος τα διυλισμένα αποθέματα, δηλαδή τα αποθέματα ντήζελ και πετρελαίου θέρμανσης, υποχώρησαν κατά 1,2 εκατ. βαρέλια στα 139,6 εκατ. βαρέλια, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών που έκαναν λόγο για μείωση κατά 700.000 βαρέλια.

Η παραγωγική δυναμικότητα στα διυλιστήρια των ΗΠΑ υποχώρησε κατά 1,4% και διαμορφώθηκε στο 80,4%, με τις εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για αύξηση κατά 0,3%.

CAPITAL.GR

No comments:

Share |