Wednesday, April 15, 2009

ΒΤ Group: Προς περικοπή 10.000 θέσεων εργασίας

ΒΤ Group: Προς περικοπή 10.000 θέσεων εργασίας


ΛΟΝΔΙΝΟ (AFP)-- Περικοπές 10.000 θέσεων εργασίας αναμένεται να ανακοινώσει η BT Group, όταν θα δημοσιοποιήσει τα προσωρινά της μεγέθη τον επόμενο μήνα, σύμφωνα με δημοσιεύματα της Κυριακής.

Η BT θα ανακοινώσει επίσης απομειώσεις της τάξεως των 1,5 δισ. στερλινών στη δοκιμαζόμενη μονάδα Global Services, ενώ θα μειώσει το μέρισμα της κατά περίπου 60%, όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα της εφημερίδας Daily Telegraph.

Οι περικοπές εκτιμάται ότι θα αφορούν το σύνολο των 160.000 θέσεων εργασίας σε παγκόσμιο επίπεδο.

Η μετοχή της ΒΤ σημείωσε δραματική πτώση στα 82 σεντς από 235 σεντς σχεδόν ένα χρόνο πριν, έπειτα από μια σειρά άσχημων οικονομικών αποτελεσμάτων.

Τον Οκτώβριο, η εταιρεία προειδοποίησε για το γεγονός ότι η προηγούμενη διοίκηση της Global Services, η οποία προμηθεύει πολυεθνικές εταιρείες και κυβερνητικά σώματα με υπηρεσίες τηλεπικοινωνιών και ΙΤ, είχε υπερβάλλει στις εκτιμήσεις κερδοφορίας για μερικά εκ των μεγαλύτερων συμβολαίων της.

Τα αποτελέσματα της ΒΤ αναμένεται να είναι τα χειρότερα που έχει δημοσιεύσει από την ιδιωτικοποίηση της το 1984, όπως αναφέρουν σε άρθρα τους η Τelegraph και η Sunday Times.

Η κακή χρηματοοικονομική απόδοση της εταιρείας εν μέσω οικονομικής κρίσης επιδεινώνεται από προσπάθεια μείωσης του ελλείμματος στο εταιρικό ταμείο συνταξιοδότησης.

Εκπρόσωπος της ΒΤ ανέφερε ότι τα δημοσιεύματα που αναφέρονται σε περικοπές 10.000 θέσεων εργασίας “είναι βασισμένα σε εικασίες”.

“Η εταιρεία επικεντρώνει τις προσπάθειες της σε περικοπές κόστους”, προσέθεσε.

CAPITAL.GR

No comments:

Share |